torstai 27. syyskuuta 2012

It's up to you!

Yle uutisoi tänään verkkosivuillaan positiivisuudesta otsikolla  
"Valittaja voi opettaa itsensä iloiseksi".
Vau, juurikin näin! Nyt sen on oikein tieteellisesti todistanut Zürichin yliopiston psykologian tutkimusryhmä.

"Optimismia, huumoria tai innostusta voi opetella. Negatiivisesti asioihin suhtautuva alkaa muuttua iloisemmaksi ajatellessaan säännöllisesti positiivisia asioita. Positiivisesta ajattelusta on pelkkää hyötyä, sillä negatiivisuus tappaa luovuuden paitsi itsessään myös muissa."

Myös tämä otsikko herätti kiinnostuksen:  
"Positiivinen ihminen elää pitempään ja tienaa paremmin" Tämä tuli enemmän yllätyksenä. Korreloiko nämä asiat ihan oikeesti?

"Duodecimin mukaan negatiivisesti tulevaisuuteen suhtautuvien keskimääräinen eliniän ennuste on jopa kymmenen vuotta huonompi kuin niiden, jotka suhtautuvat tulevaisuuteen kaikkein positiivisimmin.
- Siinä on kysymys asenteista, jotka liittyvät onnellisuuteen ja henkiseen hyvinvointiin. Kyse on siitä, miten arvokkaana oman elämänsä näkee ja kokee sekä kuinka kiitollinen on kaikesta saamastaan tai kokemastaan, sanoo Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin toimitusjohtaja Pekka Mustonen. 
Positiivisuudella on suora vaikutus tuloihin. Positiivinen tienaa keskimäärin kymmenentuhatta euroa vuodessa enemmän kun negatiiviseksi itsensä katsova. Kiinnostavinta on kuitenkin, että pienituloisetkin positiiviset ovat tyytyväisempiä tuloihinsa kuin suurituloiset negatiiviset."

Siis niin hienoa! Positiivisuus kannattaa - monestakin syystä. Ja mikä parasta, siihen voi itsensä opettaa. Se on vaan itsestä kiinni...

Kanelilla&inkiväävillä maustettu chai-tee ja pari lehteä @Aschan


Nami nami, pusi pusi! Ollaan sopivasti postitiivisia :)

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3