maanantai 10. syyskuuta 2012

Mökki, mökimpi, mökein!

Ihan hullua, me ostettiin mökki. Ja tosiaan ostettiin pelkkä mökki, tontti on Sundomin jakokunnan omistama. Tontista siis maksetaan vuosivuokraa. Maasta ei siis maksettu mitään ja mökistäkin vaan pikkuruisesti :)

Mökin hyviä puolia on pieni koko (halpaa ja helppoa kunnostaa), autotie perille ja oma ranta.
Huonoja puolia on tosi lähellä olevat naapurit, tontin "väärä" ilmansuunta ja käärmeet. Käärmeitä tosin ei enää onneksi olla tavattu. Ovat tainneet säikähtää ;)
Mökki on ollut käyttämättömänä piiiitkän aikaa, joten koko tontti oli rehevöitynyt ja täynnä puuta ja puskaa. Itse mökkiä oli aloitettu remontoimaan vuonna 2004 edellisen omistajan toimesta. Remontti oli jäänyt kesken kun omistaja hilppas aurinkoon asumaan (mikä onnenpekka!)...Me saadaankin nyt sopivasti jatkaa tilanteesta, jossa vaan sisäpinnat puuttuvat.Nyt on raivattu tontti ja laitettu villaa kattoon. Tavoitteena on saada ennen talvea saada vielä kivet tontilta nätiksi kiviaidaksi ja paneloitua mökin seinät ja katto.

Keväällä pitäis pystyttää huussi/varasto. Ultimatessa olis tämmönen edukas vaihtoehto, jossa on näppärästi toisessa päädyssä huussi ja varaston oven saa vaihdettua parioviksi:
Terasseja talon ympärille ja rannan puolelle saunarakennus. Toivottavasti saadaan rakennuslupa saunarakennukselle, että saatais siihen yhteyteen pieni tupakin. Jos ei saada, täytyy laittaa joku pikkuinen "siirrettävissä oleva" sauna ja pirusti terassia. Tämä ultimaten malli meillä olis ykköstoiveena:


Oi oi! Me ollaan aivan innoissamme :) Ens kesänä saadaan mökkeillä ihan omalla mökillä. Minä oon tietysti alkanu jo kovasti hamstraamaan kirppareilta kippoa, purnukkaa ja huonekalua :D Laitan niistä kuvia myöhemmin.

Tässä mun plokin ihka eka postaus! Kiitos ja anteeksi ;)
[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3