lauantai 22. syyskuuta 2012

Ruokalähetti(läs)

Aava tekee hampaita :( Räkä valuu, posket punottaa ja hammasta pukkaa kipeesti läpi ikenen. Me hellitään häntä jugurttirusinoilla ja muilla herkuilla :)

Minä ja Tero oltiin aamupäivä tekemässä möksällä kiviaitaa. Tai mikä lie siitä nyt muodostuukaan...Aika massiivinen tulee olemaan tuo rakennelma. Syystä että kiviä on tosi paljon. Mulle tulee mieleen Berliinin muuri :D Massiivinen rakennelma uusien ja vanhojen asukkaiden välillä. Tai ruotsinkielisten ja suomenkieleisten. Tai nuorien ja vanhojen. Tai miten vaan.
Oikeesti meidän naapurit vaikuttaa ihan kivoilta :) Ne vaan on tosi lähellä ja meidän pihassa on tuhottomasti kiviä.


Appiukko toimi aamupäivän lapsenvahtina ja tuli puolenpäivän jälkeen pizzojen kanssa mökille :P Sitten vaihdettiin vuoroa ja mä lähdin tyttöjen kanssa kotiin.

Iltapäivä menikin laittaessa ruokaa.
Äitille ja isälle on tulossa tänään vieraita ja minä lupasin laittaa heille illan tarjottavat. Äiti on niin kovasti ollut taas avuksi ja ostellu tytöille syysvaatetta, että tämä oli loistava mahdollisuus päästä tekemään vastapalvelusta :)
Sen verran on vielä ajatukset Kreetan-matkassa, että kokkailin moussakaa ja kreikkalaista salaattia (sitä oikeenlaista ilman salaattia). Lisäksi ostin valmista tsatsikia, sellaista hyväksi todettua, ja turkkilaista jugurttia, josta äiti saa värkätä hunajan ja pähkinöiden kanssa herkkujälkkärin. Alkuruuaksi äiti ajatteli tarjota oliivitahnaa patongin kanssa.
Tuo ruokaprojekti oli melko vaikea. Työtä teetti tietysti ruuanlaitto ja lasten viihdyttäminen samanaikaisesti. Mutta todellinen haaste tuli siinä vaiheessa kun moussaka oli valmista ja tupa täynnä herrrrkullista tuoksua...
Kuola oli pyyhkäistävä suunpielestä ja pakattava tuo taivaallinen herkku muiden syötäväksi :D
No, äiti oli onnellinen kun ei joutunut tämänpäiväisen työpäivän päälle kokkkailemaan.
Ja minä olen onnellinen kun äiti on onnellinen <3
Juustokastike ja jauhelihakastike

*********************************

Moussaka


2  pientä  (600 - 700 g) munakoisoa
2   (450 g) jauhoista perunaa , esim. Rosamunda
Jauhelihakastike
400  g paistijauhelihaa
2  rkl voita
3   (350 g) sipulia
2 - 3 valkosipulin kynttä
1  tlk  (500 g) paseerattua tomaattia
lihaliemikuutio
1  tl pippurisekoitusta
3/4  tl suolaa
1  tl sokeria
1  rkl oreganoa
1/5  tl kanelia (1 maustemitallinen)
Juustokastike
1  dl vehnäjauhoja
6  dl täysmaitoa
150 g juustoraastetta
1/2  tl suolaa
1/5  tl muskottia (1 maustemitallinen)
Pinnalle
juustoraastetta 

Leikkaa munakoisot max. 1/2 cm:n viipaleiksi. Kuori perunat. Leikkaa ne ohuiksi, n. 3 mm:n viipaleiksi.
Ruskista jauheliha rasvassa. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipuli, sekoittele ja kuumenna. Lisää tomaattisäilyke, liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min.
Valmista juustokastike: Mittaa jauhot kattilaan. Kaada joukkoon maito muutamassa erässä, sekoita vispilällä aina välillä tasaiseksi. Anna kiehua hiljalleen pari min. Lisää juustoraaste. Sekoita ja kuumenna kunnes juusto sulaa. Mausta.
Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, munakoiso- ja perunaviipaleita ja juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 45 - 50 min. Tarkista kypsyys. Nosta vuoka uunista. Peitä alumiinifoliolla ja anna makujen tasoittua hetken ennen tarjoilua.


*********************************
Tässä mun uus tucca

Iina iltatunnelmissa
Meillä herkuteltiin kanatortilloilla ja punaviinillä :)
Tytöt on jo nukkumassa. Pian löylyihin ja sitten saa käpertyä sohvalle katsomaan YleLeaks ja Uutisvuoto. Hommat jatkukoon sitten huomenna...
Hyvää yötä!











[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3