maanantai 1. lokakuuta 2012

(kaiken) maailman kasvisruokapäivä!

Tänään 1.10. vietetään kasvisruokapäivää. Maailmalla päivää on vietetty jo 70-luvulta lähtien. Suomeen kasvisruokapäivä rantautui joskus 90-luvulla.

Hassua on, että tästä päivästä ei varmasti tiedä montaakaan promillea väestöstä. Ainakin aamulla kun googlettelin, piti oikein hakemalla hakea tiedonhippusia :(
Animalian sivuilla oli tiedote tästä kasvisruokapäivästä 2002 vuodelta ja Vegaaniliiton sivuilta löytyi tiedote vuodelta 2001...
Oikeesti! Eikö tästä nyt pitäisi olla mainintaa mediassa, joka tavoittaa ihan peruspulliaiset? Vai eikö tämmöiset teemapäivät ylitä uutiskynnystä?
Ajatus maailman kasvisruokapäivän takana on kuitenkin hyvä: tuoda tietoutta kasvissyönnin eduista eettisyyden, ympäristön ja terveyden kannalta.
Ja koska fakta on, että suomalaiset syövät aivan liian vähän kasviksia ja liikaa lihaa, voisi kaikki oljenkorret käyttää meidän tsemppaamiseksi pois sen syöpää aiheuttavan lenkkimakkaran ääreltä.
Vaikka kasvisruokapäivän avulla! :)

Minä päätin joka tapauksessa syödä tänään VAIN kasvisruokaa. Olin jopa niin kunnianhimoinen, että suunnittelin koko viikon safkat kasvispöperöiksi. Nähtäväksi jää, eksyykö meidän pöytään silti lenkkimakkaraa. Vaikka kansallinen kasvishan tuokin on ;-)

Lounaalle sain houkuteltua äitin mukaan. Mikä ihme! Tänään oli "hieman" poikkeuksellinen päivä spa:ssa ja näin tässä heti tilaisuuden saada äiti oikeelle lounaalle. Minä, Aava ja äiti käytiin siis Fondiksessa (joka oli mun lemppari silloin työelämäaikoina) lounaalla. Ruoka oli taivaallista ja salaattipöytä juuri niin hyvä kun muistinkin.

Aurajuustokeittoa <3

Kotona laiton meille ruuaksi Kemikaalicoctailin Noora Shinglerin reseptiä mukaillen kasvis-feta-paistosta.
Meidän versiossa oli perunaa, porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, punasipulia, valkosipulia, fetaa, hunajaa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
Vetästiin Iinan kanssa melkein vuoka tyhjäksi. Tero oli kuulemma syönyt jo muualla ja Aava nyt ei koskaan syö mitään :D Ei meidän perheessä oikeesti olla kasvisruokavastaisia. Mm. monesti korvataan lihapullat soijapullilla ja jauhelihaa jatketaan tai korvataan soijarouheella.

Iina laittaa viimeisiä vihanneksia vuokaan.


Voi taivas kun oli hyvää!
Kannustan kokeilemaan...

Tero lähti illaksi VPK:n harjotuksiin. Mä pelasin Iinan kanssa pari kierrosta Choko-peliä sillä aikaa kun Aava otti pikku unet. Niin ja rakenneltiin Legoilla :)

Unien jälkeen Aava oli tosi itkunen. Kunnes yht'äkkiä hiljeni. Oli pakko mennä kattomaan, mitä kauheeta tapahtui.
Iina oli kaivanu Aavalle tutin. Jonkun ikivanhan, jota yritettiin Aavalle sen ekat kuukaudet turhaan tuputtaa.
Iina vaan tuumas, että "kato kun Aava osaa! se on niin leippaasti tutin kanssa".
Toivottavasti ei jää tavaksi...

Aava maiskuttelee tuttia :D 


Niin ja heille, jotka haluavat tietää tarkemmin mikä on World Vegetarian Day, klikatkaapas itsenne seuraavaan osoitteeseen http://www.worldvegetarianday.org/

Mukavaa maanantaita!

Tytöt meni nukkumaan, joten mä taidan katsoa "nauhalta" eilisen Wallanderin loppuun. Silmät lörpsyi väkisin kiinni tokalla mainoskatkolla...Kaupalliset kanavat on rasittavia. Tolleen pätkii mainoksilla ihmisten jänniä leffafiiliksiä :(
[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3