maanantai 29. lokakuuta 2012

Vauhdikas, väsyttävä viikonloppu

Haukotuttaa. Aamulla olis niin tehny mieli jäädä sänkyyn.

Lauantaiaamupäivä meni siivotessa. Iina ulkoili ja Tero vaihtoi autoon talvirenkaita.
Aava huusi. Nuo poskihampaat, jotka on ollu tuloillaan jo pitkän aikaa, on ihan järkyttävän kokosia. Voi olla, että mäkin huutaisin.

Ruuanlaittoa, kaupassakäynti, tytöt päikkäreille ja Iinan suihkutus.

Klo 15.00 levännyt, puhdas ja ruokittu esikoinen elämänsä ekoille kaverisynttäreille <3

Alma 4 vuotta <3

Kaverisynttäreillä :)

Kotiin ulkoiluttamaan kuopusta, siivoomaan keittiötä ja suihkuttelemaan.

Aava olis halunnu rattaisiin...

...mutta joutui tyytymään taaperokärryyn.
Risteykseen asti käveli. Takaisinpäin tuli kainalossa.
 
Klo 17.00 oli meidän aikuisten vuoro päästä Alman synttärikakulle. Aava jäi kotiin huutamaan flunssaisen isänsä kanssa.

18.20 Kipinälle hakemaan Aleciaa meille hoitoon. Iina on innoissaan! Allulla on mukanaan pieni laukullinen ponejakin...Iina on ollu tähän asti autuaan tietämätön moisista ihanuuksista. Nyt ne on synttärilahjatoivelistalla.

Sänkyjen petailua. Paitsi Alecia ja Liinu, myös Mici on tulossa meille yökylään. Iltapuuroa lapsille. Iltapesuja lapsille. Pienimmät petiin kasilta. Aava nukahtaa heti, pikkuneidit leikkii ja tappelee yövalon hämyssä pari tuntia...

Liinu tulee ja mä kokkaan meille Avokadopastaa, tällä kertaa siitä tulee tosi hyvää. Liinukin tykkää, ja Mici. Puolikuntoinen Tero on jo nukkumassa. Mici sänkyyn ja vihdoin laatuaikaa Liinun kanssa <3 Nukkumaan on pakko mennä yhden aikaan - vaikka ei millään malttais!

Ja sunnuntaiaamuna herätys 6.00 tyttöjen toimesta. Perkeleen talviaika. Tyttöjen sisäinen kello ei ole kääntynyt. Eikä kyllä munkaan. Onhan tämä nyt ihan teennäistä shittiä koko kellojen venkslaaminen. Mitä sillä nyt oikeesti voitetaan? Lapset on sekasin, aikuiset mokailee aikataulujensa kanssa ja kaiken lisäksi se vaiva yrittää saada kaikki mahdolliset kellot taas kukkumaan oikeessa ajassa. Seinäkello (korkealla), pöytäkello, rannekello, radion kello, auton kello, sähköhammasharjan kello. Puhelimet ja tietokoneet sentään osaavat siirtää kellot ihan itekseen. Paitsi ilmeisesti Lumiat, mutta niistä meidän perheessä ei tarvi onneksi välittää :)

Aamupäivä on kyllä aika leppoisa. Radiosta Aallon akustista (jos siitä nyt jotain kuuli neljän lapsen ja kolmen aikuisen äänten alta), käsitöitä ja seurustelua. Tero lähti rakennusmessuille palovartioon.Ennen puolta päivää Liinu ja Mici lähti Kipinälle ja veivät Alecian Sanialle. Minä ja tytöt lähdettiin äitin ja isän kanssa kanssa messuille. Ihan hirveesti ei kyllä ehditty kiertelemään kun eka syötiin, sitten pari käytävänväliä messuiltiin. Kahville ja pehmikselle. Iina halus leikkipaikalle, Aavalle kakkavaipan vaihtoa ja sitten kello olikin sen verran, että alettiin häipymään.

Messuilla oli esillä harkoista tehty sohva, josta mä kovasti innostuin!

Äiti ja tytöt tilaamassa pehmiksiä :)

Iinan mielestä leikkipaikka oli kivointa messulla.

Tytöt Karppikseen. Mä lähdin Fyndikseen tyhjäämään kirpparipöytää (joka mulla on ollu vuoden!). Takas Karppikseen. Mä suunnittelin ottavani vartin sohvapötkötyksen, väsymys oli melkoinen...Vaan ei kerenny. Äiti leikkas mun tukan ja sen parikymmentä minuttia pitelin silmiä kiinni ja yritin levätä.

Kotimatkalla nappasin Alecian kyytiin Sanialta. Tytöt leikki ja mä laitoin ruokaa. Tero tuli kotiin ja syötiin. Alecian ja Iinan leikki muuttui riitelyksi. Kumpikaan ei ollu nukkunu päikkäreitä.
Liinu tuli seittemän aikaan hakemaan Aleciaa ja tavaroitaan. Aava nukkumaan. Me käytiin Teron kanssa siinä välissä pikaisesti autolla äänestämässä (mun haave piristävästä äänestysulkoilusta karahti kiville). Liinu ja Alecia lähti Annukan luo yökyläilemään. Iina laitettiin nukkumaan.

Hiljasuus sai korvat humisemaan. Väsymys lamaannutti sohvan nurkkaan. Tuijoteltiin vaalivaljojaisia ja takkatulta. Petyttiin vaalituloksiin. Tero tajus sentään mennä ajoissa nukkumaan. Mä purkasin Aavalle tekemääni villatakkia ja virkkasin uutta. Puolenyön jälkeen kömmin puoliunessa Teron viereen. Vieraspedit jäi laittamatta pois. Lakanat jäi pesemättä.

Tässä Aavan sievä villatakki...

...joka on vähän liian pieni :(


Paljon saatiin tehtyä. Paljon oli ympärillä rakkaita.
Vähän tuli nukkuttua ja levättyä.

Plussanpuolelle siis jäätiin <3
Haudassa ehtii levätä ;-) Vitsi vitsi, lepo on oikeesti tosi tärkeetä!
Mä koitan nyt tänään ottaa rennommin (siitäkin huolimatta, että Terolla alkoi iltavuoroviikko). Siivota vähän viikonlopun jälkiä pois, syödä terveellisesti, ulkoilla tyttöjen kanssa ja nukkua kunnon yöunet.

Hyvää alkavaa viikkoa - antaa auringon paistaa![Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3