maanantai 19. marraskuuta 2012

Palaako?

No ei pala. Tämä höyryää!

Ootteko kuulleet sähkötupakasta? Ootte varmaan.

Minä pääsin testaamaan kyseistä kapistusta viikonloppuna.
Ai että, kun oli hauska vehje!Sähkötupakan pääasiallinen käyttötarkoitus kai on auttaa vakituisia röökareita pääsemään eroon tupakasta, mutta miksei kapistus sopisi myös satunnaisille tupakoitsijoille, feströkareille.

Mä oon lopettanu tupakoinnin pari vuotta sitten, enkä todellakaan kaipaa tupakkaa elämääni. Sähkötupakkaan tarttuminen oli kuitenkin helppoa juhlatilanteessa. Kokemuskin oli varsin miellyttävä. Sähkötupakka on helppo. Savu ei täytä keuhkoja ja hengittäminen on helppoa. Ei huonovointisuutta tai pahaa oloa. Ei edes pahaa makua!

Silti sähkötupakka imitoi hauskasti oikeaa tupakkaa. Kun sähkötupakkaa imee, syttyy päähän punainen ledivalo (tulipää), suu ja keuhkot täyttyvät vesihöyryllä joka ulospuhallettaessa on muuten erehdyttävästi savun näköistä.

Sähkötupakkaan voi valita höyrystyvän nesteen joko nikotiinittomana tai nikotiinillisena. Mun tupakassa oli molempia sekaisin, eli mieto nikotiiniseos. Makuna taisi olla tupakka. Mentholin makua olisin toivonut, se kun oli mun valinta perinteistenkin röökien kanssa.

##########  

Muutamia faktoja sähkötupakan ainesosista:

Nikotiini: Lisää tarkkaavaisuutta, vähentää tuskaisuutta, piristää (ja rauhoittaa), estää Parkinsonin tautia, aiheuttaa voimakasta riippuvuutta ja vieroitusoireita, vanhentaa ihoa, kalkkeuttaa verisuonia,
rasittaa sydäntä, lisää sydänveritulpan riskiä.

Propyleeniglykoli: Käytetään elintarvike-, kosmetiikka-, lääke- ja muoviteollisuudessa. Sitä käytetään usein myös yökerhoissa, teattereissa ja televisiotuotannoissa käytettävän keinosavun valmistukseen. Ärsyttää silmiä ja hengitysteitä.

Glyseroli (glyseriini): Käytetään monissa teollisuus- ja kuluttajatuotteissa, kuten saippuoissa ja pesuaineissa, lääkkeissä, kosmetiikassa, ruoassa, juomissa, maaleissa, hartseissa ja paperissa. Ärsyttää lievästi ihoa ja limakalvoja. Ärsyttää silmiä. Hengitettynä ärsyttää lievästi hengityselimiä ja keuhkoja.

Aromit: Voivat olla mitä vain. Kukaan valmistaja ei tarkemmin kerro.

##########

Varsinaisesti syöpää aiheuttavia ainesosia sähkötupakassa ei siis ole. Perinteisessä röökissähän niitä on runsaasti, tutkitusti yli 40 erilaista. Perinteistä tupakkaa poltettaessa kehoon imeytyy yli 4000 erilaista kemikaalia kuten tervaa, häkää, syanidia, hiilimonoksidia, typpioksidia, vetysyanidia ja ammoniakkia.
Noihin verrattuna sähkötupakka vaikuttaa siis melko puhtoiselta kapistukselta.

Silti. En halua itseäni edes sähkötupakkaan koukuttaa.

Mutta. Jos haluan juhlatilanteissa jollain livulla seistä ulkona tupakoitsijoiden kanssa (jolloin yleensä kuulee parhaat jutut!), valitsen ehdottomasti sähkötupakan! Ja mielellään nikotiinillisena versiona, sen verran mussa on vielä entistä tupakoitsijaa - ja nautiskelijaa :P

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3