sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Pyhä päivä?

Pyhäinpäivä on sekoitus kahdesta eri juhlasta, kaikkien pyhien päivästä ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä. Muistelun kohteena pitäisi olla sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet.

Pyhäinpäivän viettoon kuuluu päivän viettäminen hiljaisissa ja hartaissa tunnelmissa – hautojen kunnostaminen talvea varten sekä kynttilöiden ja kukkien vieminen haudoille.

Tai siis kuului vielä hetki sitten. Nyt päätään nostaa Halloween. Tuo Atlantin toisella puolen vietettävä keijujen ja kummitusten karnevaalihenkinen hurvittelu.

Minä en ole tuosta Halloweenista niin piitannut. Eihän se sovi meidän suomalaisten melankoliseen mielenlaatun. Teennäistä ja kaupallista plagiointia.

Vai onko? Me juhlittiin kutsusta perjantaina Halloweenia. Ihan ekaa kertaa. Ja oli tosi kivaa! Eikä sen tarvi olla niin kaupallista...
Lauantaikin meni vähemmän hartaissa tunnelmissa. Mulla oli koulua koko päivä (tai oikeastaan koko viikonloppu). Sain oppia tosi mageita juttuja hauskassa seurassa.

Hautausmaalla ei tullu käytyä. Meidän poismenneiden läheisten haudat jäivät ilman kynttilöitä ja kanervia.

Silti mä koen, että mulla oli tosi hyvä viikonloppu. Niitä läheisiä voi muistella muuallakin kun hautausmaalla. Eihän ne rakkaatkaan enää sielä ole...
Ja mitä tuohon Halloweeniin tulee, niin kyllä kiitos! Lisää hauskanpitoa pimeään syksyyn.
Mä luulen, että vainajatkin ovat vain hyvillään jos me vielä täälä maan päällä elävät pidämme hauskaa :)

Nyt on sopiva hetki sytyttää kynttilä ja lähettää terveiset. Olette ajatuksissani <3


[Share to Pinterest]

1 kommentti:  1. Meilläkin on ollut sekoitus railakasta juhlimista, haudalla käyntiä, perhejumalanpalvelusta ja uimahallissa polskuttelua.
    Ja tää oli tosi hyvä näin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3