sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Oh no! oranssia

Terveisiä Kauhajoelta!

Kouluviikonloppu oli taas kerran super-kiva, ja tällä kertaa myös luminen :)
Me opiskeltiin uutena asiana kaulan ja niskan lihaksia, olkanivel ja vatsalihakset. Hierottiin niskaa,  vatsalihaksia ja suolistoa ja harjoiteltiin muutamia niskan alueen venytyksiä ja selkärangan liikkuvuuden tutkimista. Lisäksi kerrattiin ylävartalon lihaksia.

Tämä oli nyt viides kouluviikonloppu, mutta mä olin ekan viikonlopun Kreetan lämmössä, joten mulle tämä oli neljäs kerta. Opiskelutahti on aika huimaa. Kotona pitäis ehtiä todellakin opiskelemaan enemmän ja tekemään hierontaakin. Itse hieronta ei kuitenkaan tunnu lähellekään niin haastavalta kun anatomian oppiminen...

Tällä kerralla en sitten ajellut kotiin yöksi, vaan jäin Kauhajoelle hotelli Krouviin. Ehdottomasti hyvä valinta! Vaikkakin kaikki oli kovin oranssia. Montaa hetkeä en ehtinyt oranssia tuijottelemaan. Muutama tunti kirjanpitoa, illallinen kiinalaisessa, YleLeaks, Uutisvuoto ja sauna (jep, mun huoneessa oli oma sauna!). Sitten Nukku-Matti kutsui.

Oranssia, oranssia, oranssia, oranssia...Mutta voi hitto, että voin inhota oranssia. En siedä sitä oikeen missään muodossa. En vaatteissa, tekstiileissä, huonekaluissa tai pinnoilla. Porkkana ja oranssit sitrushedelmät tekevät poikkeuksen.
Sanotaan, että oranssi vaikuttaa kaikkein kuumimmalta väriltä. Oranssin on havaittu lisäävän ruokahalua. Oranssiin liitetään sanoja kuten voima, menestys, viehätysvoima, vetovoima, auktoriteetti ja ilo.
Oranssi kertoo elinvoimasta, suoraviivaisuudesta ja itsekeskeisyydestä.
Hollannissa oranssi on aina ollut suosittu väri, sen sijaan Amerikassa oranssi on ollut äskettäisessä tutkimuksessa vähiten suosituin väri. Monessa paikassa oranssi yhdistetään halpuuteen.
Oranssi kertoo tehokkuudesta. Oranssi on tuttu väri mm. eräissä tehokkaissa puhdistusainepakkauksissa, mm. eräissä viemärinpuhdistusaineiden pakkauksissa. Musta rasti oranssilla pohjalla on tuotteissa myrkyn merkki.
Tiesittekö muuten, että  Fiskarsin saksien oranssi väri oli melkein vahinko. Kun saksia kehiteltiin ja oikeaa väriä etsittiin vuonna 1967, kahvoja valettiin monissa eri väreistä. Oranssi ei ollut alunperin ollenkaan listalla, mutta koska oranssia muovimassaa oli jäänyt koneeseen mehupuristinten valmistuksen jäljiltä, sitä ei haluttu heittää hukkaan, vaan siitä valettiin vielä yksi kahva. Kuinka ollakaan: työtekijöiden raati valitsi juuri oranssin saksien oikeaksi väriksi - oranssi voitti mustan äänin 9-7!

Ihanaa olla kotona (jossa ei ole lainkaan oranssia, paitsi saksissa).
Hyvää yötä!

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3