keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Inventaario

Me ollaan aika laiskimuksia näissä siivoushommissa. Iinakin on alkanut venkoilla kovasti vastaan kun tulee aika kerätä lelut. Aava taitaa tällä hetkellä olla se reippain siivooja. Tosin hän kyllä sotkeekin kiistatta eniten.
Mä haluan kuitenkin, että iltaisin on olohuoneen ja lasten huoneiden lattiat tyhjät leluista. Iinan huoneen kanssa ollaan viime aikoina jouduttu tekemään myönnytyksiä. Nukkumaanmenoaika vaan on jotenkin yllättänyt, eikä leluja olla ehditty keräämään.

Koska siivoaminen ei ole munkaan mielestä maailman hauskinta, me yritetään helpottaa hommaa pitämällä tavaran määrä kohtuullisena. Meidän tytöt ei sitä paitsi edes leiki kaikilla leluillaan. Hyvä jos edes puolilla.

Aika ajoin mä siis siivoan perusteellisesti lelut oikeille paikoilleen (meillä leluille on omat paikat) ja karsin niitä. Välillä reilummin ja välillä kevyemmin.

Iinan synttärit ja joulu lisäsivät lelujen määrää. Tänään oli taas aika inventaariolle!
Ensin räjäytettiin kaikki lattialle ja sitten lajiteltiin :)

Iinan synttärit ja joulu on syypäitä myös tämän talouden herkkujen määrään. Tero meinas eilen, että herkuttelut loppuu nyt. Kai se on oikeessa...


Mitä näille kaikille tehdään?!? Niin kova mä en ole, että roskiin nakkaisin. Eikä noi säilykään loputtomiin. Ainakaan avatut paketit. Joko ne pilaantuu tai aiheuttaa meikäläisessä repsahduksia.
Iinan idea ei ollu ollenkaan huono: "Äiti, voitais pitää kutsut".
Mitkäs kutsut me sitten pidettäis?


Sen verran vielä palaan eiliseen päivälliseen, että haluan jakaa loistavan salaattireseptin ;)
Meillä oli tarjolla lihapadan ja riisin kaverina salaatti, jonka alkueräinen resepti taitaa olla peräisin Tuulalta. Tästä salaatista on tullu meidän joulupöydän klassikko, mutta sopii mun mielestä minkä tahansa tumman lihan/soijan kaveriksi.

1 kiinankaali (tai siis sellainen puolikas, joina ne myydään) pieneksi
n. 10 sentin pala purjoa ohuiksi puolirenkaiksi
1 iso (tai 2 pientä) omenaa kuutioina
n. 100g suolapähkinöitä
pari kukkurallista ruokalusikallista majoneesia

Kaikki aineet sekaisin ja koristeeksi muutamia pähkinöitä. On hyvää ja ainut ruoka, johon kiinankaali mun mielestä sopii. Vai olisko sulla joku hyvä kiinankaaliresepti? Mä miellän kiinankaalin ihan marsujen ruuaksi...Hyvää tammikuun toista päivää!

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3