perjantai 18. tammikuuta 2013

Sairaalareissu

Tänään lähdettiin aamulla Aavan kanssa sairaalaan. Tällä kertaa kyseessä oli ihan suunniteltu käynti. Aava sai putket korviinsa - vihdoin!

Operaatio oli nopea. Kirurgi teki pienet viillot Aavan tärykalvoihin ja laittoi sinne pienen pienet napit, joissa on aukko keskellä. Nyt välikorva pääsee tuulettumaan, eikä tulehdukset toivottavasti jatkossa kiusaa meidän pikkuista. Minä istuin sillä aikaa kanttiinissa aamukahvilla :)

Henkilökunta päiväkirurgisella oli aivan mahtava ja kokemus muutenkin hyvä. Kiireetöntä, tehokasta ja ystävällistä. Kunnallinen terveydenhoito näytti totisesti parhaat puolensa!
Mehiläisessä kyseinen toimenpide olisi kustantanut reilun 900€, nyt taidetaan selvitä alle satasella. Me tosissaan harkittiin tuota yksityistä palvelua, mutta jonot kunnalliseen oli sen verran lyhyet, että maltettiin odottaa. Onneksi!

Pieni lapsipotilas huomioitiin loistavasti. Osastolla oli kiva leikkihuone. Päällä sai olla omat vaatteet. Aava ei tienny missään vaiheessa olevansa yksin. Mä sain mennä Aavan kanssa leikkaussaliin asti. Kanyyli ja nukutusaine laitettiin Aavan ollessa mun sylissä. Ja kun Aava siirrettiin heräämöön, mä sain mennä heti viereen odottelemaan hänen heräämistä. Lohdullista, sekä äidille, että lapselle <3

Korvien putkituksessa käytetään lyhytkestoista nukutusta, jota kutsutaan hassusti humautukseksi. Aava heräsikin puolentoista tunnin kuluttua nukuttamisesta. Ja oli niin totta vie kiukkunen :D Heti olis pitäny päästä juoksemaan vaikka meno oli lievästi sanottuna huteraa. Ja mä en olis saanu auttaa sitten yhtään. Mieli vähän parani, kun sai jätskiä :) Nälkä varmaan oli jo kova, kun viimeinen ruoka oli eilisiltainen iltapalarahka puoli kaheksan aikaan. Kotimatkalla haettiin Hesestä ranskalaisia ja omppumehua. Aavan herkkua on paitsi hedelmät ja jugurtit, myös Hesen ranskalaiset kurkkudipin kera. Nyt tämä äiti unohti ostaa dippisoosin, mutta Aava dippaili perunansa mehuun.

Heräämössä untenmailla.
Kiukkuisena jätskiä.
Kotiin lähdössä Hakkarainen kainalossa.
Kotona ranskalaisia ja omppumehua.


Aava oli tosi reipas! Ja vilpittömän kiitoksen ansaitsi osaston A2 henkilökunta - todella.

Nyt kun Aava nukkuu, taidan mennä laittamaan pesukoneen päälle ja juoda kupillisen kahvia ;-)

[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

 1. Voi Rakas Reipas Aava <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! :)
   Sitäkin tässä mietin, kuinka vähän se loppujen lopuksi on kitissy, eikä juuri lainkaan valvottanu, vaikkakin korvat on täytynyt olla kipeitä...

   Poista

Kiitos kommentista! <3