maanantai 4. helmikuuta 2013

Barnskötare

Lapsiperheen arki saattaa olla tosi hektistä.

Me totuttiin tosi hyvälle, kun Tero oli vuoden vuorotteluvapaalla. Yhteistä aikaa perheen kesken oli niin, että välillä aivan ärsytti. Mutta suurimmaksi osaksi oli tosi tosi ihanaa! Suosittelen muuten kaikille, joilla vaan on työnantajan puolesta mahdollisuus moista järjestelyä hyödyntää.

Nyt kun syksyllä Terolla taas alkoi työt ABB:llä, muuttui meidän arki melkoisesti. Vaan ihan hyvin riitti aikaa perheen yhteisiin juttuihinkin.

Sitten alkoi olla takkahommia päätoimen lisäksi. Tammikuussa alkoi mullakin työt spa:ssa ja lisäksi teen satunnaisesti yhteen firmaan kirjanpitohommia.

Nyt meidän perheessä on kolme ja puoli työtä, kaksi aikuista, yksi neljävuotias, yksi puolitoistavuotias ja yksi kissa - joka kokonsa ja egonsa puolesta vastaa puoltatoista :D

Siitäkin huolimatta, että meillä on ne paljonpuhutut tukiverkostot kunnossa, on arki yhtä viestikapulan vaihtoa. Ulko-ovella toinen jo odottaa takki päällä, että toinen tulis kotiin ja pääsisi ite lähtemään. Kurjaa!

Meillä ei ole perheen yhteistä aikaa. Eikä meillä ole parisuhdeaikaa. Omasta ajasta puhumattakaan.

Vaikka ystäviä ja sukulaisia on ympärillä, on kaikilla se omakin elämä. Isovanhemmat ovat vielä työelämässä tai asuvat kaukana. Ystävillä on omatkin lapset ja työkuviot hoidettavanaan. Taatusti silti saadaan hoitoapua, jos vaan kehdataan kysyä. Ei ehkä sillä sekunnilla, mutta kuitenkin.

Tänään aamulla oli aikaa miettiä tätä kuvioa ja muistin kuinka Kati kerran kertoi  heidän palkanneen Peffanilta opiskelijan heille lastenhoitajaksi. Ja homma oli kuulemma toiminut kivasti. Nuoria luokanopettajiksi opiskelevia ihmisiä, miksäs ei...


Åbo Akademi sai minulta sähköpostia, jossa kerroin hakevani lastenhoitajaa meidän kullannupuille. Vaatimuksena oli hyvä ruotsinkielentaito (lapsia on hyvä kylvettää toisessa kotimaisessa mahdollisimman paljon) ja välittäminen lapsista. Ja kuulkaas, mulla on sähköpostissa jo muutama yhteydenotto!

Olispa hienoa saada joku hyvä tyyppi jeesaamaan meidän arkea. Joku jonka vois pyytää perjantai-iltana meille siksi aikaa kun käydään leffassa. Tai mä voisin käydä vapaapäivänäni salilla tai jalkahoidossa tai hieronnassa. Tai se vois hakea tyttöjä dagiksesta jos mä ja Tero joudutaan tekemään myöhään töitä...

Semmosta tänään. Mulla on olo edelleen flunssanen, mutta onneksi jo mennään parempaan päin :)

Heippa hei!


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3