perjantai 1. helmikuuta 2013

Ehkäisyä

Me ollaan oltu Iinan ja Aavan kanssa neuvolassa. Aavalla oli puolitoistavuotiskäynti hoitajalla ja lääkärillä ja Iinalla neljävuotisneuvolan lääkäriosuus. Niin ja Iina sai rokotuksen, joka jätettiin varsinaisella käynnillä joulukuussa laittamatta, kun Iinalla oli juhlat samana päivänä.

Aava painaa 9500 gr ja pituutta on 82,5 cm. Pituutta oli tullu huimasti ja hän pääsi kipuamaan nollakäyrälle pituudessa. Paino menee edelleen tasisesti miinuskäyrillä.

Noin vaan siis käytiin lastenneuvolassa edistämässä alle kouluikäisten lasten terveyttä sekä ennalta ehkäisemässä sairauksia.

Tyttöjen tarkastusten jälkeen tuli "äitiosuus". Eli ne perinteiset kysymykset mun jaksamisesta. Kiva kun jaksavat huolehtia! No meillähän pyyhkii ihan hyvin :) Ja kun siitä aiheesta ei ollu sen enempää, ajattelin käyttää hyödyksi koko lääkäriajan ja kysellä raskauden ehkäisystä. Kuparikierukasta ja hormonikierukasta lääkäri kertoili vähäsen, mutta suositteli mun varaavan ajan ehkäisyneuvolaan. Sielä on kuulemma tosi taitava lääkäri. Täytyypä ottaa asiaksi!

Mulla on ihan väsyny ja vetelä olo. Nenää, nielua ja silmiä kirvelee. Taitaa tauti yrittää hiipiä mun kimppuuni. No, siinäs yrittää! Mä käyn taistoon. Käytiin neuvolan jälkeen keskustan Lindexissä hakemassa ne eilen varatut kuravatteet tytöille. Samalla reissulla käytiin Citarissa hakemassa voimaruokaa. Luomuappelsiineja ja -verigreippiä, valkosipuli- ja porkkanakeittovärkkiä ja valmista lounasta palvelutiskiltä.
Jos itse ei saa lasegnea tehtyä, on Paninin versio paras korvike!
Tässä luomuversiossa on enemmän mustikkaa ja vähemmän sokeria.

Lasagnella, tuoreella salaatilla ja mustikkasopalla aion ehkäistä flunssan! Ja tietysti lepäilemällä ja naukkaamalla auringonhattu-uutetta ja carmolistippoja ja juomalla teetä ruotsalaisen hunajan kera.

Toivottavasti teidän perjantai tuntuu mukava(mma)lta!


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3