torstai 7. helmikuuta 2013

Keittiön avustaja - kitchen aid

Meillä ei ole lainkaan yleis- tai monitoimikonetta. Taikinat ja vaahdotukset teen sähkövatkaimella ja raastamiset raastinraudalla (joka on muuten Teron ja sen isän yhteistalouden aikainen).

Äiti on mulle ehdotellu yleiskonetta aika ajoin ja parina jouluna sellaisen luvannut mulle ostaakin. Homma on kuitenkin aina jäänyt puheen tasolle, kun mä en ole oikein tienny mitä haluan tai haluanko lainkaan. Nyt asia nousi taas esille kun äitin kanssa tehtiin porkkanaraastetta Karppiksessa - monitoimikoneella sikanäppärästi.

Kun mä olin pieni, oli meillä kotona iso Kennwoodin yleiskone, jolla äiti teki monen moista aina pullataikinasta lähtien. Sitä äiti muistelee edelleen lämmöllä ja haluaisi ilmeisesti jotain sen tyylistä meidänkin arkea helpottamaan.

No mullahan tulee heti mieleen KitchenAid yleiskone. Tuo keittiökoneiden RollsRoyce, joka muotoilunsa ansiosta on voittamaton.

Vaan onko se kuitenkaan meidän juttu?

Painoa härvelillä on sen 13 kiloa, joten sille pitäis löytää ihan oikeesti oma paikka keittiön tasolta. 500 euron hintaisen koneen mukana tulee vakiotoimituksessa ainoastaan metallinen 4,8 litrainen kulho, metallinen vispilä, taikinakoukku ja litteä vatkain. Mä en tee lainkaan hiivataikinoita, joten onkohan tuo hieman ylimitoitettu? Jos raastamiseen haluaa koneelta apuja, on tilattava erikseen raastinmylly, joka kustantaa 100 euroa extraa. Siinä on sentään pari eri hienoutta raastamiseen ja yksi viipalointiterä.


Toinen vaihtoehto vois olla saman valmistajan monitoimikone. Tämän sais omakseen 360 eurolla.

Siinä on vakiona kolme muovikulhoa: 0,95l, 2,4l ja 2,8l, leveä syöttösuppilo, monitoimiterä, kananmunanvatkain, taikinasekoitin, 2mm viipalointiterä, 4mm viipalointiterä, 4mm raastinterä, kaavin ja välinekotelo. Luulen tuon kolmen litran kulhon riittävän mainiosti mun kakkutaikinoille.

Kummassakin härvelissä on valettu teräsrunko ja laaja valikoima värejä.YLEISKONE
+ kaunis ulkonäkö
+ pitää arvonsa
+ metallinen kulho
- painava ja iso
- vakiona köyhästi tarvikkeita

MONITOIMIKONE
+ sisältää kaiken tarvittavan vakiona
+ pienempi koko, tarvittaessa voi piilottaa kaappiin
- saatavilla vain muovisia kulhoja
- ulkonäkö

Meillä on jo KitchenAidin blenderi, ja ollaan merkkiin niin tyytyväisiä, etten oikein muita osaa ajatellakaan...Yksi Philipsin monitoimikone ollaan myyty kirpparilla pois, kun sai aikaan enemmän ärsytystä kun tulosta :( Kun kerran panostaa, saa toivottavasti elinikäisen laitteen, joka pitkässä juoksussa on edullinen. Lisäksi ympäristö kiittää, kun pilipali krääsää ei kulkeudu jätteiksi parin vuoden välein.

Onneks ens jouluun on sen verran aikaa, että ehdin rauhassa pähkäilemään! :D

Kumman sä valitsisit? Ja mitä sillä enimmäkseen tekisit?[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3