tiistai 12. helmikuuta 2013

Maassa maan tavalla tai maasta pois?

Että mua jaksaa suututtaa ihmisten kylmyys. Onneksi mun lapset on tasoittaneet mun mielipiteiden terävimpiä huippuja ja mustan ja valkoisen lisäksi on alkanut nähdä niitä harmaankin sävyjä...

Silti. Kuinka helvetissä ihmisten paremmuutta voidaan jakaa rotujen, kansalaisuuksien, sukupuolen tai muiden teennäisyyksien mukaan? 

Ei vaan voi. Mikään asiallisesti tehty tutkimus ei pysty todistamaan miehiä paremmiksi kun naiset. Tai naisia paremmiksi kun miehet. Tai suomalaisia paremmiksi kun ruotsalaiset tai somalit.

Erot meidän yksilöiden välillä on suuremmat kuin rotujen väliset erot. Toiset suomalaiset ovat tyhmempiä kuin toiset. Toiset somalit ovat fiksumpia kuin toiset. Siitä pitää huolen gaussin käyrä. Meitä keskivertotyyppejä on määrällisesti eniten ja sitten sekaan mahtuu vähän viisaita ja tyhmiä. 

Tuntuu, että eniten tässä maailmassa huutaa ne, joilla on vähiten asiaa. 

Kuinka hölmöä on itkeä, kuinka huonosti Suomella menee kun maailmasta on hankalaa löytää toista maata, jossa olisi näin hyvä asua. No, ehkä aurinko sais paistaa enemmän...

Me suomalaiset ollaan synnytty kultalusikka suussa. Me ollaan tämän maailman hyväosaisia. Meillä on tilaa ja loistavat mahdollisuudet tuottaa ruokaa. Näiden perusjuttujen lisäksi meillä on pitkälle kehittynyt yhteiskunta ja paljon hyvinvointia. 


Meidän on ihan oikeesti tosi helppoa pysyä hengissä. Ei se ole itsestäänselvyys.

Mun ärsytyksen sai pintaan facessa bongattu ryhmä "Maassa maan tavalla tai maasta pois". No just just. Me suomalaisethan ollaan muissa maissa heidän tavallaan? Ei ihan taideta olla. Ja mikä meistä tekee niin ylivertaisia, että meidän maassa ollaan meidän tavalla ja muissa muissa maissa myös. Ei nämä meidän maan tavatkaan nyt ihan parhaita välttämättä ole. 

Olispa hienoa, jos kaikki sais olla omalla tavallaan. Fiksusti ja lähimmäistä kunnioittaen ja rakastaen.  
Harmittaa, kun kitistään niin paljon, vaikka meillä on tosi hy! Siitäkin huolimatta, että naapurin Jussilla on hienompi auto ja Ellan maahanmuuttajaluokkakaverilla on maastopyörä. Ja se maastopyöräkin on ostettu niillä rahoilla, jotka Ellan maahanmuuttajakaverin perhe on jättäny kantamatta Alkoon.


 


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3