sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Day 1

Meidän loman eka pivä on mennyt hissun kissun.

Iina heräili tietysti jo seiskalta into piukassa. Ja herätteli sitten Aavaakin.
Mun äiti ja isä oli perillä Vuokatissa vasta puolenyön aikaan, joten aamu meni rauhallisesti ja ilman hötkyilyjä mihinkään.

Kun aamupalat oli syöty ja kamat purettu kaappeihin, lähdettiin päärinteelle pulkkamäkeen. Keli oli kaunis ja kirpsakka. Aurinko paisteli ja lämpömittari näytti -15 astetta.

Pulkkamäen päälle käytiin juomassa kaakaota ja mehua.


Sitten ajeltiin katselemassa mitä on muuttunut viimevuodesta :D Tuo on ollu vakiojuttu viimeisimpinä vuosina.

Vuokatti on kasvanut ja kehittynyt ihan älyttömästi!
Silloin 90-luvulla, kun mun vanhemmat osti täältä Kultakatista viikko-osakkeen, oli Vuokatti pitkälti karavaanareiden mesta. Palvelut oli (pizza)ravintola päärinteen alla, pikkuruinen k-kauppa (josta sai nostaa käteistä kassalta), tanssiravintola Naapurivaaran lomakylässä ja Katinkullan kylpylä.
Vuokatin kyljessä oleva Sotkamo oli niin ikään melko vaatimaton palveluiden suhteen.
Nyt on meininki "vähän" muuttunut. Raharikkaita venäläisturisteja on Vuokatissa hurjasti. Ja palvelut tietysti sen mukaan kehittyneet paljon. Nyt on monen moista hotellia, mökkiä, ravintolaa, välinevuokraajaa, kauppaa, putiikkia, elämystä ja huvitusta. Toki palveluiden myötä on Vuokatti alkanut kiinnostaa koko ajan enemmän myös suomalaisturisteja.Meidän "mökki" on oikeesti paritalon puolikas, joka on palvellu meitä tosi hyvin. Neliöitä on vähän enemmän kun alkuaikoina (Kultakattiin on rakennettu lisää taloja pariin otteeseen).
Tämä nykyinen loma-asunto on reilu sataneliöinen ja alakerrassa on 2 makkaria, tupakeittiö, wc, pesuhuone ja sauna. Ylhäällä on avoin parvi, 2 makuuhuonetta ja wc.
Mistään luksuksesta ei voi puhua, mutta tosi siisti ja toimiva tämä on. Ja ihan kodikaskin :)

Iltapäivä meni syöden ja nukkuen ja ulkona satoi lunta. Kun sade lakkasi, ulkoiltiin omassa pihassa ja käytiin lähimarketissa täydentämässä muonavarastoja.

Illalla ollaan nautittu takkatulesta, paistettu makkaraa ja saunottu.

Kovin on mukavata!
[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3