lauantai 27. huhtikuuta 2013

Nainen on naiselle susi

Mutta äiti on toiselle äidille lauhkea kuin lammas.

Lapsen myötä nainen saa salaisen viisauden. Sellaisen, josta lapsettomat naiset ei tiedä mitään. Miehet lajina jää ikuisesti tämän salaisuuden saavuttamattomiin. Luulisin.

Siinä missä naiset kilpailevat, äidit vetävät yhtä köyttä. Vauva-palstan syyllistämiset ja elävältä syömiset ovat legendaa. Ainakin toivon niin. No joo, ehkä sitä tapahtuu netissä anonyyminä...Tuoreet äidit, älkää lukeko vauvapalstoja!

Pienten lasten äitejä yhdistää pienet lapset. Ja taakse jäänyt raskaus. Ja synnytys. Tässä tilanteessa koulutus, luokkaerot tai muut sivuseikat ei paljoa paina. Yöllä huutava lapsi saa äidin yhtä väsyneeksi kerrostalokaksiossa kun merenrannan luksuslukaalissa. Maitoa tihkuu (tai on tihkumatta) merkonomilta ihan siinä missä kauppatieteiden maisteriltakin.

Vauva muuttaa naisen elämän. Eikä todellakaan samalla tapaa kun uusi työ tai opiskelupaikka tai vuosi vaihtarina.
Vaan sillälailla KOKONAAN. Ei voi käydä kakalla kun haluaa. Tai voi, mutta sylissä saattaa olla samalla huutava vauva. Kauppaankaan et välttämättä pääse yksiksesi silloin kun haluat. Tai suihkuun. Opit sietämään hienhajuista ja maidolla höystettyä minääsi. Ja lähtemiset...se ei todellakaan ole enään takki päälle ja menox. Se on kuivaa vaippaa. Pikkuruista vaatetta, välivaatetta ja päällyvaatetta saa askarrella puolisen tuntia, ennen kun voi ajatella ulko-oven avaamista. Ja vielä vartin verran oven sulkeuduttua päässä pyörii, onko mukana varmasti: vaihtovaippa, vaihtobody, vaihtosukkikset, tutti, tuttipullo ja maito (jos ei imetä), liivinsuojat (jos imettää), puklurätti, unirätti ja värikäs lelu tai helistin.

Ja sitten oppii rakastamaan lastaan yli kaiken.

Jopa oma äiti alkaa tuntumaan maailman viisaimmalta ihmiseltä. Oikeesti! Äitiys nostaa oman suhteen äitiin ihan uudelle levelille.

Vain äiti voi ymmärtää toisen äidin ilot ja huolet!

Mun ystävästä tulee syksyllä ensimmäistä kertaa äiti, mieletöntä! <3

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3