sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kuumetta

Voi kurjuus!

Aamulla kun herättiin, oli Iina ihan kuuma. Aamiainen ei maistunut mutta Iinan ainut murhe oli, löytyykö AppleTv:n kaukosäädin. No löytyihän se onneksi ja hemmottelin potilasta vuokraamalla leffan Risto Räppääjä ja Viileä Venla, me kun ei sitä oltu vielä nähty lainkaan. Sen jälkeen tahtoi Aava YouTubesta Muumeja på svenska. Telkkarin katselu tuntui maistuvan nyt kun ollaan pidetty touhusta kesäpaussia :)

Iina on kyllä oikeesti ihan kipeenä :( Makas vaan sohvalla tai sängyssä ja nukkui tai oli muuten vaan hiljaa. Mikä on poikkeuksellista. Ja kuumekin huiteli ihan mahdottomissa lukemissa. Iinan kanssa en oo tavannu pitää kiirettä lääkitsemisessä, kun kuume ei Iinalla aiheuta hengenahdistuksia tai muita vakavampia juttuja. Saa kuume tehdä rauhassa tehtäväänsä ja parantaa. Siks toiseksi Iina on äärimmäisen huono ottamaan lääkettä. Supot on jo ehdoton nou nou ja makeat litkulääkkeet tulee oksennuksen kanssa ylös. Ainoa vaihtoehto on saada neiti itse ottamaan tabletti ja valitettavasti se onnistuu usein vasta kun uhkaa supolla :( No tänään piti uhkailla. Burana oli pakko saada menemään kurkusta alas, Iina alkoi olla jo pelottavan kuuma.

Mun ja tyttöjen päivä on siis kulunu kotosalla hengaillen. Iina on nukkunu, mä oon siivonnu ja Aava on sotkenu. Tero lähti heti aamusta mökille maalailemaan.

Eilen meillä oli Teron kanssa mahdollisuus duunailla Sundomissa ihan kahdestaan kun mun äiti ja isä hoiti tyttöjä koko päivän. Saatiin hurjan paljon tehtyä, kun pirpanat ei pyörineet jaloissa. Mä poltin pikku kokkoa ja Tero asenteli vessaa ja laittoi liiteriin hyllyt seinään ja kantoi tavarat paikoilleen. Tosi hyvään kuosiin saatiin niin piha kun mökkikin, kun saatiin risut ja ylimääräinen puutavara poltettua ja vietyä kaikki työkalut ja muut sellaiset liiteriin. Nyt saa tulla pari kuoramaa multaa ja kaivuri sen levittämään! Ja rantaakin täytynee ehkä vielä muokata...

Tero on kyllä mieletön sen suhteen, että se laittaa hihat heilumaan turhia aikailematta. Hommat aloitetaan heti eikä huomenna ja saatetaan valmiiksi. Ihana! Mä en kyllä ehkä kestäis jos asioita vaan pyöriteltäis ja pyöriteltäis mutta mitään ei tapahtuis.

Nyt illalla Iina oli jo huomattavasti reippaampi ja leikki jo kovasti Aavan kanssa. Toivottavasti huomenna tauti olis muisto vaan!

Meidän ranta.
Tuo vasemmanpuoleinen kaislikko on naapurin saunan edessä,
ja tuon oikeanpuoleisen kaistaleen on toisen puolen naapurit jo vuosikymmeniä sitten vallanneet
(täällähän ei ole virallisia rajoja, vaan yhdessä jaetaan yksi isompi tontti)...
Meillä päät sauhuaa, kun koitetaan keksiä kuinka saatais meille uintia ja venettä varten jotain
muuta kun kivinen ja matala lammikko, jossa vesi seisoo.
Meidän mielestä tän koko lammikon vois täyttää tohon kapeaan kohtaan saakka,
mutta se ei käy tuon toisen puolen naapureille. Heille siis, jotka mökkeilevät jossain muualla
ja ovat antaneet tämän Sundomin mökin autioitua :(

Meidän piha on tuo vasemmanpuoleinen. Nuo keltaiset rakennukset on naapurin omia :)

Sielä meidän liiteri/veski tönöttää, niin kun olis aina siinä ollukin.
Liiteriä vastapäätä, pihan toiseen reunaan suunnitellaan saunaa :)
Autioitunut mökki näkyy tuola vasemmalla ja mä seisoskelen heidän entisen laiturin paikalla.
Joka on muuten loistopaikka laiturille.

Tässä se nyt on punamullat seinissään!

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3