tiistai 18. kesäkuuta 2013

Mielensäpahoittaja

Tiedätte ehkä Tuomas Kyrön luoman fiktiivisen hahmon, Mielensäpahoittajan. Tuon vanhan papparaisen, jonka elämäntehtävä on närkästyä ja pahoittaa mielensä ihan kaikesta.

No, on noita mielensäpahoittajia meissä astetta nuoremmissakin. Mielensäpahoittaja pahoittaa mielensä sekä arkielämän asioista että maailman tapahtumista.

- Voi paska, noin tummia pilviä. Pian varmaan sataa ja sulla ei ole sateenvarjoa mukana?
- Miten niin alkaa sataa? Sitäpaitsi on mulla sateenvarjo laukussa! Miksi sä sitä murehdit? Jos jokainen pitäis huolta vaan omista asioista. Kyllä mä nyt niin mielenini pahoitin.

Yllä oleva tilanne on ihan kuvitteellenen, mutta kuvastaa Mielensäpahoittajien suhtautumistapaa. Mitään ongelmaa ei hänellä ole kun se sateenvarjokin on mukana (laukussa, josta kysyjä ei sitä näe), mutta silti heilahtaa hepo takajaloilleen. Sama dialogi olis menny jonkun toisen kanssa seuraavasti:

- Voi paska, noin tummia pilviä. Pian varmaan sataa ja sulla ei ole sateenvarjoa mukana?
- Ei mitään hätää! Kato mulla on sontsa täälä laukussa *silmänisku*

Tuon sateenvarjosta kyselemisen vois toki jättää väliin. Todeta vaan "kaunis ilma tänään".
Mutta hitto mä en kestä kulttuuria, jossa kaikki keskustelut tai niiden yritykset lytätään. Toisille kaikki pitää olla vaan "jees jees", peukkua ja liiba laabaa. Ettei kukaan pahoita mieltänsä. Tylsäksi menee.

Kriittisyyttä ja keskustelua vaan kehiin, hyvällä fiiliksellä. Ei se ole niin vakavaa.

Meillä kotona on kans yks väkevä mielensäpahoittaja. Aavalla tulee takahampaita ikenestä läpi ja ai että on nyt herkkää. Vähän joka asiasta tulee itku. 

Kaunis päivä tänään! ...peace ;-) 


[Share to Pinterest]

1 kommentti:

Kiitos kommentista! <3