sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Melkein Vauhtiajot

Mun vanhemmat lupas jo keväällä viedä tytöt kesän aikana Naantaliin katsomaan Muumeja. Mä käytin tämän hyväkseni, ja ehdotin heille reissua tälle viikonlopulle, että päästään näppärästi Teron kanssa Vauhtiajoihin. Haloo Helsinki ja Kaija Koo - oi oi!

Murehdin vaan hitusen, miten ehditään ajoissa Seinäjoelle ennen Haloo Helsingin keikkaa, kun mulla oli töitä perjantaina kuuteen asti. No turhat oli murheet. Torstaina mulle selvis, että Vauhtiajot on vasta ens viikon viikonloppuna. Että silleen.

Tytöt lähti perjantaina aamupäivästä kuitenkin mumun ja moffan kanssa kohti Naantalia ja meille tuli paineet käyttää vapaa perjantai-ilta ja lauantaipäivä jotenkin hyödyllisesti. Siis jotenkin muuten kun festareiden merkeissä :D

Me käytiin perjantai-iltana mun töiden jälkeen testaamassa pari kuukautta sitten avannut ravintola Wazaca. Aivan oli pätevä paikka! Rento meininki, maistuvaa ruokaa ja kiva palvelu. Ainoa moite oli rutikuiva ja munanmakuinen suklaakakku, joka jäi syömättä. Siitä saatiin hyvitystä ja asialliset pahoittelut. Sitä vastoin Teron jälkkäri oli aivan ihana. Taikinan sisään leivottua banaania ja pähkinää kanelijätskin kera. Nam! Varmasti mennään toistekin :) 

Lauantaiaamuna paineltiin Motonetin ja K-raudan kautta möksälle. Sielä vierähtikin koko päivä. Nippa nappa ehdittiin kahdeksaksi kotiin kun tytttöjä palautettiin reissusta :D Mutta vitsi saatiin tehtyä paljon! Mä olin kyllä ajatellu, että laitettais vähän paikkoja kuntoon ja sitten istuskeltais, nautittais maissemista ja otettais ehkä päikkärit. Aika vaan riensi juosten, eikä paljon muuta nautiskeltu kun vähän ruokaa syötiin...

Tänään sitten jatkettiin. Mun aika kului tänään tyttöjen kanssa ja ruokaa laittaen. Saatiin kivasti ruokaseuraa mun vanhemmista. Miehet teki hommia ja äiti paistoi taas kasan muurikkalettuja kahvin kaveriksi. Perjantain ravintolaillallisesta inspiroituneena paistettiin lättyjen päälle kermavaahdon seuraksi banaania ja cashewpähkinöitä kanelilla maustettuna. Toimi :)

Viikonlopun aikana mökillä saatiin laitettua aurinkopaneelit liiterin katolle, vedettyä kaapelit putken sisässä mökille ja peitettyä putki, pestyä etupihalle asetellut kivet mudasta, maalattua loppuun ikkunat, asennettua viimeiset peitelistat, tehtyä (jo tänään huippuhyväksi todettu!) minisaareke/tarjoilupöytä, perattua vanha lautakasa, vietyä kannot rantaan poltettavaksi, asennettua muutamat laatat etupihan sisäänkäynnin eteen, fiksattua keittiön kaappeihin loput laatikot ja hyllyt, kannettua liiterin seinä täyteen polttopuuta. Ainakin.

Tytöt on ottaneet tänään ilon irti ja rypeneet kuivassa mudassa, keränneet vadelmia, kiipeilleet ja "auttaneet" meitä minkä ovat ehtineet. 

Nyt illalla olikin sauna ihan ehdoton. Saatiin mustista tytöistä taas oman värisiä. Voi kumpa meillä olis mökilläkin jo sauna! 

Me ollaan kuulkaas nyt niin touhuttu sata lasissa, ettei olla edes hoksattu ottaa kuvia :D Ens kerralla pitää yrittää muistaa napata muutama foto.

Kiitos äiti ja isä kun tarjositte meidän tytöille ikimuistoisen reissun Naantaliin - ja mahdollistitte meille omat pikku festarit Sundomissa työleirillä 

Me ollaan ihan loppu, mutta kovasti tyytyväisiä. Huomenna sitten taas töihin.

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3