perjantai 26. heinäkuuta 2013

Pissis

Mun äiti on nyt päättänyt, että Aava opetetaan pois vaipoista. Heh heh. Ei kai se nyt ole isovanhempien homma päättää moisesta. Aava on sitä paitsi just vasta täyttäny kaks. Ja se tulee olemaan todennäköisesti meidän viimeinen lapsi. Mikä helvetin kiire tässä oikein on ?!?
Mä hannasin heti ideaa vastaan. Sanoin, etten jaksa. Keväällä jo parin päivän verran yritin, mutta kun ennen lounasta lattialle tuli viidet pissat ja nahkasohvan väliin vielä yhdet, päätin luovuttaa. Vaikka Aava hienosti pissaa pottaan tai pönttöön aina kun sen siihen istuttaa, tulee pissaa silti muuallekin.

Mun äiti perusteli asiaa kuitenkin sillä, että talvella hommaa on hankala opetella ja ens kesänä Aava on jo kolmevuotias. Lisäksi Aava on kuulemma osoittanut vaipattomuudelle kypsyyttä ja mumun mielestä Aava ei tykkää olla pissaisessa vaipassa. Mumu kuulemma aistii nämä Aavan herkkyydet, koska ovat kaimoja ja jotain sielunkumppaneita ;-)

Jep jep. Mutta kun asiaa oikeen ajattelee, niin olishan se melkoista, jos päästäis vaipoista eroon. Siinä säästyis monelta vaivalta ja pitkä penni. Luontokin kiittäis. Ja onko se nyt oikeesti kivaa pikkuisen kulkea vaipoissa kun sen vanhemmat haluaa pitää sitä perheen vauvana? Ehkä tossa mun äitin ajatuksessa oli sen verran ideaa, että voidaan ainakin taas koittaa. Ja niin tylsää kun on myöntää, äidit tuppaavat aina olemaan oikeassa...

Siis tuumasta toimeen.

Istuttiin keittiön pöydän ääreen. Mä kerroin Aavalle, että nyt ei pidetä enään vaippaa. Se on ihan vauvojen hommaa ja tästä lähtien pissa ja kakka tehdään pottaan. Vain pottaan. Vein pöntön supistajarenkaan varastoon, ettei Aavan tarvi vessassa arpoa istuuko potalle vai pöntölle.
Aava tuntui ymmärtävän. Kun vielä kertasin, että lattialle ei pissata, mukaili Aava "Eii pissssa". Lopuksi lähetin vielä mumulta terkkuja :D

Potta on kyllä tosi kiva! ...mutta miten Aavan sais potalle ennen ku pissa tulee?

Käytäntö on nyt kuitenkin ollu ihan jotain muuta, kun meidän minipalaveri antoi ymmärtää. Pissa tulee välillä pottaan. Välillä johonkin muualle. Tänään se on tullu miltei joka kerta housuun tai lattialle tai syöttötuoliin kesken lounaan tai leikkihuoneeseen lelujen päälle. Vaikka se lupas! Olis pitäny ottaa kirjallisena...

Niin ärsyttävää. Onneks pieni lorauttelija lähtee iltapäiväksi mumun hoiviin Karppikseen. Saavat sielä sitten yhdessä tuumailla kuinka inhottavaa pissa on vaipassa - ja pestä sitä sieltä sohvan välistä ;-)
[Share to Pinterest]

1 kommentti:

Kiitos kommentista! <3