lauantai 31. elokuuta 2013

Soppaa ja suuria suunnitelmia

Meidän piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan viettää huvilakaudenpäättäjäisiä asiaankuuluvasti mökillä. Rantaan on kerätty kasa oksia ja vanhaa lautatavaraa poltettavaksi hämärtyvässä illassa.
Tyrnipensaitakin olisi pitänyt istuttaa ja muutama pihlaja.

Vaan niin ne suunnitelmat taas muuttui :D Terolla on nyt tosi paljon takkahommia normityönsä lisäksi. Ja kun illat ei riitä, pitää töitä tehdä viikonloppuna. Meidän mökkeilyt siis karahti karille. Eilen Pohjanmaan pelastuslaitos tiedotti alueella olevan myös kielto avotulen tekemiselle ja rakettien ampumiselle. Eli ei me oltais kuitenkaan päästy kokkoa polttamaan, vaikka mökille oltais mentykin. Noista raketeista me nyt ei muutenkaan piitata. Vähän helpottaa tuskaa ;-)

Mun ja tyttöjen päivä on nyt sitten ollut sellainen leppoisa kotilauantai. Ollaan keitelty lohisoppaa ja syöty sitä ulkona omalla terassilla. Lapset rakastaa kaikkia keittoja ja meidän Aavakin otti oikein santsikierroksen, vaikka yleensä vaan käy vähän näykkimässä lautaselta ruokaa.

 Aavan tehtävä oli kuoria porkkanat, Iinan vastuulla oli perunat...

 Aavalla homma meni kuitenkin hampaiden teroitteluksi :D

Mä laitoin sitten lohen kuutioiksi...jaa, mutta sehän olikin jo sopivina paloina ;-) No, jäi mulle kyllä totta puhuakseni myös perunoiden JA porkkanoiden JA sipuleiden kuoriminen ja pilkkominen.

Iinan toiveesta syötiin terassilla. Ja mikäpä siinä, ilma oli aivan ihana!

 Lohikeitto eli "visksoppa" :D

Wilmakin tupsahti sopivasti pihaan kun oltiin syömässä :)

Eilen illalla istuttiin Teron kanssa sohvalla. Juotiin lasit (tai siis parit) punaviiniä, syötiin tonnikala-quesadilloja ja mietittiin meidän nykyisen asumismuodon hyviä ja huonoja puolia. Tuumattiin, maltettaisko oikeesti laittaa meidän talo myyntiin. Uudeksi kodiksi mietittiin rivitaloasuntoa tästä meidän nykyisen kodin läheltä.

Talon mukana menetetään:

 • autotalli joka on passeli harrasteauton kanssa värkkäämiseen 
 • takapihalla oleva iso leikkipuisto johon on talosta näköyhteys 
 • kivat naapurit 
 • poreallas  
 • viinikaappi
 • erillinen kodinhoitohuone
 • vapaus pitää meteliä

Vastaavasti rivitalossa saadaan:

 • puolet vähemmän velkaa -> vähemmän työntekoa -> enemmän vapaa-aikaa
 • osittainen vapautus pihanhoidosta (joka on tuntunut vaivalloiselta nyt kun on myös mökki)
 • isompi pakastin, toivottavasti :)
 • edullisempaa lämmitystä maalämmöllä

Mä oon nyt käyny eilen ja tänään kurkkimassa potentiaalisen uuden kodin ikkunoiden takana (se on siis uudiskohde ja vielä tyhjillään/ työn alla :)). Mitä enemmän asiaa mietin ja makustelen, sen paremmalta ajatus asunnon vaihtamisesta mun mielestä tuntuu. Siitäkin huolimatta, että tämä meidän talo on kaikella rakkaudella ja suurella panostuksella rakennettu. Meitä varten.

Tuosta lohikeitosta vielä sen verran, että paljonko teillä tulee syötyä kalaa? Mitä kalaa laitatte? Me syödään tosi vähän kalaa, kun mä en oikein tiedä mitä kaloja olis hyvä syödä. Mikä kala on terveellistä, vastuullisesti pyydettyä ja helppoa laittaa? Taas saa antaa vinkkejä! Kiitos :)


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3