lauantai 3. elokuuta 2013

Teippaamalla terveeksi

Mä oon saanu tänään oppia koulussa kinesioteipin käyttöä. Aika metka juttu! Kinesioteippi on pituussuunnassaan joustavaa teippiä, joka kiinnitetään ihoon joko lihasta rentouttamaan tai aktivoimaan, vähentämään kipua ja ihon alaista painetta, tukemaan niveltä tai esimerkiksi vilkastuttamaan tietyn alueen nestekiertoa. Tosi moneen on teipistä.

Teippi itsessään on melko helppoa käsiteltävää, kunhan sakset, joilla teippi muotoillaan ovat tarpeeksi terävät. Haastavaa on osata kiinnittää teippi oikeaan paikkaan ja oikealla tavalla. Anatomian on oltava oikeasti hallussa, jotta teipillä saadaan haluttu vaikutus aikaiseksi. Lihasten kiinnitys- ja lähtökohdat, sekä lihaksen venytykseen saattaminen on oltava hanskassa. Jonkin verran keskittymistä vaatii myös teipin kiinnittäminen oikeaan suuntaan. Mikäli lihas halutaan rentouttaa, laitetaan teippi kiinnityskohdasta lähtökohtaan päin ja jos lihasta halutaan aktivoida tehdään homma päin vastoin.

Itse teippi pysyy iholla jopa parin viikon ajan, jos teipattava ihoalue on kunnolla puhdistettu eikä teippi joudu kohtuuttomalle rasitukselle. Kinesioteippi on hengittävää ja kestää jopa uimisen, saunomisen ja hikoilun.

On tuo niin nerokas juttu, ettei mikään ihme, että kinesioteippauksesta on tullut melko suosittua. Mikään uusi keksintö kinesioteippaus ei kuitenkaan ole, vaan se on kehitetty jo 70-luvulla Japanissa. Nyt viimevuosina se on vaan tullut ryminällä tänne suunnalle. Toivottavasti kinesioteippaus on tullut jäädäkseen. On se nimittäin nopea ja helppo tapa saada isoa apua.

Innostuin! Nyt aivan kädet syyhyää päästä teippaamaan asiakkaita - ja itseäkin :D


Ensimmäisessä kuvassa on mun laittamaa kinesioteippiä niskan ja hartian alueelle. Toisessa kuvassa on mun jalat, joissa on teippiä helpottamassa akillesjänteen ja jalkapöydän kalvon kipua sekä tekemässä tilaa sääriluun molemmin puolin.


Aava kaatui pihassa ja sai haavan sormeensa. Siihen piti laittaa Muumilaastari suojaksi kun Aava ei malttanut olla repimättä haavaa. Yhdenlaista teippaamista kai tämäkin ;-) Ja koska Aava sai Muumilaastarin, alkoi Iinankin vanhaa naarmua polvessa särkeä sen verran, että tilanne vaati Hello Kitty -laastaria :D

Kyllä tänään on laitettu ihoon liimaa!
Huomenna taas kouluun oppimaan uusia jänniä juttuja :)

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3