perjantai 6. syyskuuta 2013

Jotain pehmeää

Iinan sänky jäi yht'äkkiä liian lyhyeksi ja meille tuli hoppu hankkia sänkyyn patjalle jatkopala. Homma oli ihan yhtä haastava kun alkuperäisen patjankin hankinta.

Lapsillehan on tyrkyllä suurimmalta osin perus vaahtomuovia kun patjoista puhutaan. Aikuiset panostavat omiin patjoihinsa kun sängyssähän vietetään kolmasosa elämästä. Lapset viettävät vielä enemmän. Miksi lasten pitäisi tyytyä keskinkertaiseen tai jopa surkeaan?

Mä halusin hankkia Iinalle kunnon patjan silloin kun siirryttiin pinnasängystä lastensänkyyn. Etsittiin luonnonmateriaalipatjaa, mutta paras mitä löydettiin oli Familonin HipHop. Ei mikään unelmien ja kaikkien toiveiden täyttymys, mutta paljon parempi kun nuo markettien hyllyillä olevat.

Tilattiin patja HobbyHallista ja koska patja maksoi liki pari hunttia, ei maltettu ottaa samaan tilaukseen jatkopalaa vastaisuuden varalle. Varsinaista patjaa odoteltiin kolmisen viikkoa ja ajattelin, että tilataan jatkopala sitten vähän myöhemmin, mutta hyvissä ajoin varastoon odottamaan. Vaan toki homma jäi.

No nyt pari viikkoa sitten se hetki sitten tuli, kun Iina alkoi valittamaan, että varpaat osuu sängyn jalkopäätyyn. Äh! Patjan jatkopala piti saada äkkiä ja mä tiesin jo valmiiksi, ettei sitä ole kenelläkään hyllyssä. Soitin silti Finlaysonin tehtaanmyymälät läpi. Ei ei ja ei. Verkkokaupassa toimitusajaksi sanottiin 2 viikkoa. Jyväskylän myymälä lupasi toimittaa patjan viikossa ja tartuin oitis tarjoukseen. Kaksi viikkoa me kuitenkin jouduttiin odottamaan - kunnes tänään saatiin hakea paketti postista.

Nuo patjat tehdään ilmeisesti vasta tilauksesta ja siitä pitkät toimitusajat johtuvat. Tylsää. Mä uskon, että jos noita (käytössä huippuhyväksi todettuja) patjoja tehtäisiin etupainotteisesti hyllyyn asiakkaan mukaan poimittavaksi, menekki olis suurempaa. Ei moni jaksa odottaa. Mä olin kans jo turvautumassa mihin tahansa jatkopalaan, mutta koska mitoitus oli muissa ihan eri oli vaan odotettava.

Nyt marketteihin tai edes huonekalukalukauppoihin hylly/varastotavaraksi astetta kunnollisempia patjoja lapsille! Saatais lapsille paremmat patjat ja niiden hintaa hinattua alaspäin menekin kasvaessa. Me jouduttiin maksamaan tuosta 30 senttiä patjaa jatkavasta lipareesta posteineen liki 80 euroa. Huh. No josko se on taas sen arvoista :)

Maailman ja ihmisen väliin tarvitaan jotain pehmeää ♥ Hyvää yötä muruset!

Ps. omatkin patjat taitavat olla uusinnan tarpeessa...mikäköhän niissä on suositeltu vaihtoväli? Nuo meidän patjat on ostettu kun talo valmistui, eli viitisen vuotta sitten. Ja ne on nähneet kummankin lapsen imetysajat ja luulen niihin muutamat muutkin eritteet lipsahtaneen - lasten toimesta ;-) ...ainakin petarit vois oikeesti uusia :D


 


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3