perjantai 13. syyskuuta 2013

Nälkäpäivä

Meillä on tänään vietetty Nälkäpäivää. Me emme kyllä ole olleet nälissämme - päin vastoin, tänään on syöty tosi hyvin. Me ollaan puhuttu Nälkäpäivästä ja käyty lahjoittamassa lippaaseen.

Iina otti itse asian tänään aamulla muskarin jälkeen puheeksi kun kiinnostui kahdesta "lääkäristä" Piffin edessä. Punaisen ristin kerääjiähän nuo olivat lippaat käsissään. Ristin Iina yhdisti sairaalaan tai lääkäreihin. Kovasti sitten halusi tietysti tietää mikä se Nälkäpäivä oikein on ja miten se rahan antaminen oikein auttaa.

Selitin Iinalle, että meillä onnekkailla on kaksi oikeaa ruokaa päivässä. Ja sen lisäksi syödään aamupalaa, välipalaa ja iltapalaa. Joskus jopa herkutellaan. Meillä on ruokaa ennen kun kova nälkä yllättää tai viimeistään pian sen jälkeen. Meidän suurin ongelma nälän kanssa on kiukkuisuus.

Kerroin, että kaikki eivät ole yhtä onnekkaita. Jossain nälkää on joka päivä ja se aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Että ihmisillä on liian vähän ruokaa ja puhdasta vettä. Niin kun esimerkiksi Afrikassa.

Iina kysyi

Miksei kaikki arfikkalaiset vois tulla tänne?

Mun tyttö! Ihana pieni maailmanhalaaja 

Selitin kuitenkin, kuinka niitä afrikkalaisia on niin tosi paljon, että ne ei mahdu tänne millään kaikki ja matkakin on niin pitkä, että sieltä on tänne hankala päästä. Vaikka me kuinka haluttais. Sitä en kehdannut sanoa, että kaikki ei edes halua.

Sitäkin pohdittiin, että miksi ne ei voi kerätä ruokaa maasta jos rahaa ei ole ruokaa ostaa. Iinan oli hankalaa ymmärtää, että jossain voi oikeasti olla niin kuivaa, ettei mitään saa kasvamaan vaikka kuinka yrittäisi. Meillähän retiisiä ja tilliä pukkas hurjasti vaikkei edes kasteltu...

Tasan ei käy onni. Voi kuinka siunattuja me ollaan.

Meidän Nälkäpäivän viettäminen sai pisteen i:n päälle kun naapurin tytöt oli askarrelleet paperikoptereita ja myivät niitä. Ansaitut kolikot aikoivat viedä Nälkäpäivä-lippaaseen huomenna. Ihanat! Onneksi säästin yhden kolikon lompakkoon kun tyttöjen kanssa tehtiin päivällä Prismassa lahjoitusta :)


Kolikkoja lippaaseen

Kiitoksena lahjoituksesta tytöt sai tarrat, josta Iina osas olla ylpeä.
Aava repi omansa saman tien pois :D

Heipat kivoille tädeille keräyslippaalla.
Arvokasta työtä tekevät!Me syötiin superhyvää lounasta GW-gallerian Aschanissa. Tästä alkaa jo tulla tapa, että käydään muskarin jälkeen juhlistamassa perjantaipäivää syömällä jossain muualla kun kotona.

Hyvää viikonloppua allihopa! Olkaamme onnellisia.


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3