maanantai 14. lokakuuta 2013

Pullo pois

Meillähän kävi Aavan kanssa hassusti. Tai ei meillä mitenkään käyny. Minä tein tyhmästi.

Silloin kun Aavan 1-vuotissynttärit alkoi lähestymään, tuli mulla yht'äkkiä hätä vierottaa hänet rintamaidosta. Imetys loppui muutamaa päivää ennen vuoden ikää. Aava olis hommaa jatkanut, mutta mulle tuli jokin outo vapaudenkaipuu ja halusin fyysisestä riippuvuudesta meidän välillä irti. Olihan kesä ja haaveissa oli kai päästä festareille tai jotain (en muuten tainnu mihinkään kuitenkaan päästä).

Tissihanat siis kiinni. Aava otti homman aika tyynesti eikä vieroitus ollu mitenkään hankalaa. Mä koin kuitenkin asiasta syyllisyyttä - niin kun äitien kuuluukin :D - ja ostin Aavalle TUTTIPULLON. Siis vuoden ikäiselle mussukalle, joka ei ollut eläessään saanut pullosta maitoa! Niin tyhmää.

Aavahan otti pullon ilolla vastaan. Siitä sai maitoa aina päikkäreille tai yöunille mennessä. Joskun ihan lohduksikin vaan. 

Nyt kun Aava täytti kesällä 2 vuotta, aloin pohtimaan pullosta luopumista. Tylsää antaa maitopullo sänkyyn kun on just pesty hampaat. Lisäksi vaipan imukyky alkoi olla koetuksella kun rimpula saattoi vetästä yli kolme desiä maitoa tosta noin vaan.

Vaikka yleensä sanotaan, ettei lapsi tykkää muutoksista ja niitä ei kannata ainakaan tulla kerralla paljoa, me ollaan todettu meidän tyttöjen kanssa vastakkaisen linjan toimivan paremmin. Kaikki kerralla vaan!

Jos kotona on pitänyt jostain tavasta päästä tai siirtyä uuteen (sänkyyn tms.), on se ajoitettu aina reissulta paluuseen. Kun lapsen rutiinit on ollu viikon verran katkolla (vähempikin riittää), ei se muistakaan niitä kotona rutiineiksi tulleita juttuja :) 

Aava siis sai luopua maitopullosta Rodoksella. Tuttipullosta annettiin kyllä vettä, kun muuten ei saatu tarpeeksi nesteitä menemään. Ja kun kotiin tultiin, laitettiin Aava vaan sänkyyn ja unilelu kainaloon kun tuli nukkumaanmenon aika. Pullosta ei edes puhuttu. Oltiin vaan kun näin olis ollu aina :D Ja hienosti meni!

Nyt mä sanon: Heippa pullot! 


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3