maanantai 25. marraskuuta 2013

Magnesium

Sydämen rytmihäiriöitä piilevästä magnesiumin puutteesta

Magnesium ehkäisee kaikkia niitä muutoksia sydämessä, jotka johtavat sepelvaltimotautiin, sydämen rytmihäiriöihin ja äkkikuoleman, sanotaan johtavassa ravitsemuslääketieteen lehdessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa.

Yhdysvaltain hallituksen tutkimuslaitos osoitti, että kun magnesium päivittäinen saanti jää pienemmäksi kuin nykyinen saantisuositus, 320 mg/vrk, siitä aiheutuu eteis- ja kammioperäisiä rytmihäiriöitä.
Tämä tulos saatiin satunnaistetusta kokeesta, jossa 22 naista otettiin tutkimuksiin sairaalaan aineenvaihduntahäiröitä hoitavalle osastolle. Heidät jaettiin kahteen ryhmään, joista puolet sai tavallisia ruokia, ja toinen puoli vastaavia ruokia, joiden magnesiumin määrää vähennettiin puoleen saantisuosituksesta. Koehenkilöiden punasolujen, seerumin ja virtsan magnesiumpitoisuus mitattiin ja heidän sydänfilmiään (EKG) tallennettiin Holter-laitteiston avulla noin 21 tunnin ajan.
Vähän magnesiumia sisältävällä dieetillä olleiden naisten punasolujen, seerumin ja virtsan magnesiumarvot laskivat merkitsevästi, mutta kenellekään ei kehittynyt varsinaista magnesiumin tai kaliumin puutetta. Sydänfilmiin ilmaantui huomattavan runsaasti eteis- ja kammioperäisiä lisälyöntejä.
"Suositeltu päiväannos 320 mg näyttää riittävältä; 130 mg on liian vähän. Henkilöt, jotka asustavat pehmeän veden alueella, ihmiset jotka käyttävät nesteenpoistolääkkeitä ja (potilaat) jotka ovat alttiita magnesiumin lisääntyneelle eritykselle saattavat tarvita enemmän magnesiumia kuin muut ihmiset", tutkijat kirjoittavat.
Klevay LM, Milne DB. Low dietary magnesium increases supraventiricular ectopy. Am J Clin Nutr 2002;75:3,550-4
Lähde: http://www.tritolonen.fi

Täytyypä lisätä vielä magnesiumtabletitkin aamuvitamiineihin. Jospa niistä olis apuja tähän mun puolisurkeaan olotilaan.

Nyt nukkumaan! Mä oon nyt nukkunut 8 tunnin unia ja oon silti tosi väsyny. Testaamme siis 9 tunnin unia...


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3