torstai 21. marraskuuta 2013

Pikkujoulusalaatti

Tässä tulee resepti salaattiin, jonka kehittelin viime lauantaiksi pikkujoulupöytään.

jääsalaattia (tai muuta tummanvihreää ja rapeaa)
1-2 tuoretta päärynää 
2 viipaletta täysruisleipää kuten Vaasan luomu ruispaloja
valkosipulia
voita
sinihomejuustoa
1 dl puolukkaa
hunajaa

glögitiivistettä
suolaa
pippuria

Pese salaatti ja revi rennosti salaatin pohjaksi. Pese tai kuori päärynät ja leikkaa lohkoiksi salaattipedille. Mä käytin suomalaisia saaristopäärynöitä pestyinä kuorineen. Leikkaa muutama viipale ruisleipää suikaleiksi. Laita pannulle reilusti voita ja pari kevyesti rikottua valkosipulin kynttä. Kun voi on kuumaa ja ottanut valkosipulista makua, paista leipäsuikaleita valkosipulivoissa. Nostele leipäsuikaleet salaattiin. Leikkaa homejuusto paloiksi tai käytä auramurua ja lisää salaattin. Sekoita noin desi (huolimattomasti) survottua puolukkaa ja lisää siihen noin ruokalusikallinen hunajaa ja loraus glögitiivistettä, ripaus suolaa ja pippuria. Kaada puolukkakastike salaatin kruunuksi.




Puolukka, päärynä ja homejuusto muodosti kivan makuyhdistelmän, jonka valkosipuliset ruisleipäsuikaleen viimeistelivät. Ripauksen jouluisuutta salaattiin tuo puolukan punainen värii. Tämä salaatti sopi hyvin kaveriksi pihveille, mutta miksei tämä kävisi vaikka riistankin pariksi. Ihan sellaisenaan salaatti toimii myös varmasti - mutta sitten kyllä tarvitaan jälkkäriksi pala kosteaa suklaakakkua vanilijajäätelön kera ;-)

Nopea, helppo ja herkullinen salaatti juhlapöytään!

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3