maanantai 18. marraskuuta 2013

Silmätulehdus

Jotta elämä pysyisi tasapainossaan, on lauantain ilakoinnin jälkeen aika murehtia. Aavan silmä tulehtui eilen. Tänään on kummatkin silmät punertavat ja rähmivät. Kurjaa!

Eilen illalla kävin päivystävässä apteekissa kysymässä silmätippoja. Mitään apua ei ollut tarjolla ilman reseptiä. Kotona googlettelin toiveissa löytää jotain kotikonstia silmän hoitamiseksi. Kamomillateetä suosittelivat. Meidän kaapista ei sitä löytynyt, eikä naapurinkaan. Ei kun takki niskaan taas ja ostoksille kun tytöt oltiin saatu nukkumaan.

Keittelin kolmisen desiä teetä ja kävin sillä putsaamassa Aavan silmää pari kertaa, ennen kun ite menin nukkumaan. Aamulla silmä oli kutakuinkin saman näköinen kun illalla. Onneksi ei ollut mennyt huonommaksi! Aava oli kuitenkin aamulla jotenkin reppana ja halusi olla koko ajan sylissä.

Soitin terveyskeskukseen, jossa meidän ongelmaa vähäteltiin. He olivat sitä mieltä, että tyttö vaan dagikseen ja vedellä pyyhitään silmää kolmen päivän ajan. Mä en ihan purematta niellyt hoito-ohjeita nyt kun muutama tuttu on joutunut lääkärin puoleen kääntymään lapsen silmätulehduksen takia ja parin päivän kuluttua korvatulehduksen. Pyysin puhelinreseptillä apteekkiin sekä silmätipat, että putkikorviin sopivat korvatipat - jotka nekin ovat virallisesti silmätippoja. Saas nähdä onko lääkäri ollut myötämielinen mun pyyntöön. Tänään apteekki oli jo kiinni kun pääsin töistä, mutta huomenna ajelen sen kautta ennen töihin menoa.

Nyt on Aavalla tosiaan kummatkin silmät tulehtuneet eikä ne ainakaan paremmiksi ole muuttuneet päivän aikana, vaikka niitä on pyyhitty kamomillateellä sekä kotona että dagiksessa. Aavaa ei kuitenkaan kovasti tunnu silmät vaivaavan, onneksi. On se silti vähän reppana, mun pikkuinen <3

Inhottavaa kun lapsi on tuollainen puolikuntoinen! Ei niin sairas, että saisi rauhassa sairastaa kotona, mutta kuitenkin sellaisessa tilassa, että tarvisi lepoa ja syliä tavallista enemmän. Aamulla tuntui tosi pahalta jättää itkevä lapsi muiden hoidettavaksi. Toivottavasti pain helpottaa.

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3