keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Lämmittävä linssisoppa

Eilen keittelin Go Green -sivustolta löytyneen ohjeen mukaan keittoa käyttäen uusia pikaisesti valmistuvia punaisia linssejä. Me tykätään intialaisesta ruuasta ja sillä reseptistä innostuin.

Intialainen linssikeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 tl currya
2 rkl garam masalaa
100 g pinaatinlehtiä
3 dl GoGreen Ready in 5 Punaisia pikalinssejä
1,5 litraa kasvislientä
300 g tomaattimurskaa
1 dl ruokakermaa
0,5 dl tuorepuristettua sitruunamehua

1. Kuori sipuli ja valkosipuli, pilko ne ja tiristä öljyssä. Lisää curry, garam masala ja pinaatti. Kypsytä minuutti.

2. Lisää linssit ja kasvisliemi. Sekoita tomaattimurska, kerma, sitruunamehu ja raastettua inkivääriä liemeen. Mausta mango chutneylla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

3. Keitä kannen alla n. 10-15 minuuttia.

Aivan hyvää tästä tuli, joskin lientä on mun makuun ihan liikaa. Ens kerralla laitan vaan litran kasvislientä ja lisään lopussa, jos on tarves. Kermaa taas kannattaa ehkä laittaa se koko purkki, eli 2dl, jos sille lopulle yhdelle desille ei ole jotain muuta järkevää käyttöä.
Meillä lapset tykkäs keiton olevan liian mausteista ja Tero olis kaivannu taas sitä jotain lihaa. Tähän vois kyllä halutessaan lisätä vaikka broileria suikaleina. Mausteita en ehkä vähentäis, muuten katoaa kyllä se intialainen meininki...


Aivan mainiosti toimii näin lounaspaussillakin tämä keitto. Mulla on kyllä siinä mielessä kiitollinen työ, ettei sitä tehdessä tarvi palella edes näin talviaikaan. Viimeistään kymmenen minuutin hieromisen jälkeen kyllä kivasti lähtee kroppa lämpiämään :)

Hauskaa työpäivää teille muillekin sinne sorvin ääreen! Koittaakaa pysyä sielä toimistoissa lämpimänä. Ja muistakaa taukojumppa! ;-)
[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3