lauantai 4. tammikuuta 2014

Legoja imuriin

"Minkä joulusiivoissa tekemättä jättää, sen loppiaisen korvilla edestään löytää."

Uusi suomalainen sananlasku ihan salosti.

Mutta näinhän se kuulkaa menee. Onneksi nyt on ollu lomaa nautiskella ja kerätä voimia. Tänään jaksoi tarttua mopinvarteen ja siivoilla.

Meillä perusteellisen kuurauksen sai koko kylpyhuone ja olohuoneen lattia. Tero vaihtoi meidän sänkyyn uudet ihanat Marimekon raitalakanat ja mä hinkkasin uunia puhtaaksi. Viikkasin puhtaat vaatteet kodinhoitohuoneesta kaappeihin. Huh huh, mikä urakka. Muutama vaate vielä jäi odottamaan silitysrautaa. Jos sen sais sitten hoidettua huomenna. Sain hinnoiteltua myös paljon keittiötavaraa ja astioita, jotka mun vanhemmat karsi keittiöremontin yhteydessä kirpparille vietäväksi. Ja sain oikein vietyäkin ne saman tien kirpparille! Oikeastaan oli pikku pakko, kun tytöt eivät malttaneet millään pitää näppejään niistä erossa. Kilinä ja kolina vaan kävi kun pienet kädet kävi hypistelemässä. Parasta oli hävittää tavarat turvaan Fyndikselle.

Tänään on myös imuroitu koko huusholli ja keitelty hyvää lohisoppaa. Stormossen oli tänään kiinni, joten ei saatu tänäänkään vietyä kahta vanhaa runkopatjaa kaatopaikalle. Tuossa ne siis edelleen tönöttävät ärsyttävästi eteisen käytävällä. Huomenna tilanteeseen kuulemma tulee muutos ja otetaan Karppiksesta peräkärry ja nostetaan patjat siihen odottamaan tiistai-iltapäivää ja viimeistä matkaansa katskille.

Tytöt osallistuivat siivouspäivään keräämällä lelunsa omille paikoilleen ja pyyhkimällä peilejä ja pöytiä. Iina intoutui vielä lajittelemaan pikkuhousut ja etsimään parit sukille. Se oli kyllä ihan huippujuttu ja helpotti mun urakkaa vaatteiden kanssa kovasti! Tytöt saivatkin kumpainenkin palkaksi reippaudestaan ja tehdystä työstä kolikot. Olivat kovasti tyytyväisiä :)

Iina auttaa ja Aava apinoi :D

Ei ole paljoa jäljellä

Pestyjen sukkien ja pikkareiden laatikko on tyhjä! ...eiku on sielä Aava!


Ruoka-aika

Lohisoppaa, ruisleipää ja aiolia - nams!

No ollaan me tänään tehty muutakin kun siivottu. Tero kävi tyttöjen kanssa mökillä. Ollaan leikitty ja laulettu tyttöjen kanssa. Ja Tero on soitellu sähkökitaralla Klamydiaa. Anatomisti menee jo ihan tosta noin vaan :) Ihan hauska päivä siis on ollu.

Tässä siivotessa on tullut pohdittua muutamaa juttua. Maria Nordinin blogiteksti joissakin päiväkodeissa käytettävästä myrkyllisestä desinfiointianeesta on huolestuttanut jo parin päivän ajan, mutta tänään siivotessa mietin asiaa laajemmin. Miksi mitään desinfiointiaineita yleensäkään tarvitaan päiväkodissa? Mä ymmärrän niiden tarpeellisuuden sairaalaolosuhteissa. Mutta eiköhän kotona ja päiväkodeissakin pärjättäisi ihan vaan käsipesulla saippuan kanssa. Flunssapöpöt ja muut kiusalliset, mutta vaarattomat, taudit leviävät päiväkodeissa joka tapauksessa. Lotrataan siellä käsidesillä tai ei. Uskaltaisin myös väittää, että ihan tavallisia pesuaineita käytetään tarvittavaa enemmän. Hyvillä siivousvälineillä ja viisailla pesuainevalinnoilla kemikaalikuormaa saataisiin vähennettyä. Meillä hoidettiin siivoukset tänään Ecoverin sitruunantuoksuisen yleispesuaineen, Universal stonen, marseille-saippuan ja lämpimän veden avulla - jopa uunin puhdistus!

Se toinen tänään mietityttänyt asia on moraalinen dilemma: Saako lapsen pikkulegoja imuroida? Siis tahallaan. Mua kyllä harmittais jos joku imorois mun tavaroita tahallaan. Mutta kun niitä pikkuruisia kukkasia ja mitä lie palasia tulee koko ajan vastaan, niin ei niitä oikein jaksais alkaa noukkimaan. Ja mikä loistotilaisuus päästä parista ärsyttävästä pikku palasesta eroon! Ropi ropi ja kili koli. Mun korvaan kuulostaa taivaalliselta. Mitä mieltä oot?

Saako legoja imuroida?


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3