keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Safkaa ja Chefiä

Tällä viikolla on kauden ensi-illan saanut kaksi ruokaohjelmaa, Meidän safkaa ja MasterChef. Sehän tarkoittaa siis sitä, että mua alkoi kiinnostaa, mitä töllöttimestä tulee. Tähän asti on tullut satunnaisesti katseltua uutisia ja joitain ajankohtaisohjelmia. Lauantai-iltaisin tietysti Yle leaks ja Uutisvuoto! Illat kun kuluu helposti blogien maailmassa, lukien ja kirjoittaen.

Hyvät sisustusohjelmat ja ruokaohjelmat saa mut kuitenkin innostumaan ja jopa sarjoihin koukuttumaan. MasterChefiä seurasin viime kaudelle tiiviisti ja Kiran voittaessa finaalin olin ihan aidosti onnellinen ja liikuttunut. Nyt olin siis iloisesti yllättynyt kun MasterChef pyörähti taas käyntiin. En ollut lainkaan nähnyt mainoksia ohjelman alkamisesta, onneksi satuin lehden ohjelmatiedoista huomaamaan.

Tätä toista tällä viikolla alkanutta ruokaohjelmaa sen sijaan on mainostettu niin, että jopa minä olen asian huomannut. Meidän safkaa on ihan uusi ruokaohjelma, jossa ruokabloggaaja Hanna Gullichsen tekee ruokaa yhdessä ravintoloitsija-aviomiehensä Alexander Gullichsenin kanssa. Odotukset ei olleet kummoisetkaan, koska olen vieraillut Hannan Chicling-blogissa (joka nykyisin on Safkaa-niminen) kovin satunnaisesti. En tiennyt tästä kokkaavasta pariskunnasta muuta, kun että blogi on kovin ammattimainen ja tyylikäs, Hanna kaunis ja pariskunta on yhdessä luonut taivaallisen Avokadopastan.

Meidän safkaa AVAlta maanantaisin klo 21:00. Kuva: MTV 

Meidän safkaa oli kyllä aikamoinen pettymys. Siitäkin huolimatta, että odotukset eivät edes olleet kovin korkealla. Ruoka jäi totaalisesti teinimäisesti kikattelevan Hannan varjoon. Ensivaikutelmalta kuivakan oloinen Alexander taas oli miellyttävän ja ammattitaitoisen oloinen tyyppi, jonka olisi toivonut pääsevän paremmin esiin. Pariskunnan keskinäisestä suhteestakin tuli epätasapainoinen vaikutelma Hannan aavistuksen vähättelevästä suhtautumisesta miestään kohtaan. Tämän avausjakson nimeksi ainakin olisi sopinut Alexanderin safkaa Hannan kömpelösti assisteeraamana. 

Lueskelin tässä aamulla Hanna G:n Safkaa-blogia enemmänkin ja blogin välityksella Hanna vaikuttaa tv-ohjelmasta poiketen kovinkin fiksulta tyypiltä. Ehkä ekat kuvaukset vaan jännitti niin kovasti, että se näkyi meille katsojille teinimäisen typeränä hihittelynä ja epävarmuutena. Meidän safkaa saakoon siis uuden mahdollisuuden ensi viikolla.

MasterChef taas lunasti odotukset ollen vähintään yhtä laadukkaan oloinen kuin viime kaudella. Hauska, värikäs ja taitavan oloinen porukka on ohjelmaan taas valitu ja kivasti kilpailijat pääsivät heti tositoimiin saadessaan mielestäni haastavan tehtävän joutuessaan kokkaamaan ruuantähteistä. Jyvät alkoivat heti erottumaan akanoista ja kokkaaminen tarkkaan rajoitetun ajan puitteissa saa katsojankin jännittämään sopivasti. Ihan vielä en sentään uskalla lähteä finalisteja veikkaamaan.
Tuomareista Sikke on niin ihana ja Tomi aika namu. Loistavaa viihdettä siis seuraavaksi 12 viikoksi!

MasterChef Neloselta tiistaisin klo 20:00. Kuva: Nelonen


Katsoitko jompaa kumpaa näistä ruokaohjelmista, mitä tykkäsit? 
Onko ruokaohjelmat jees vai tuleeko niitä jo ihan liikaakin?


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3