sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Super sunnuntai

Heippa taas! Viimeisin postaus näkyi olevan torstaipäivältä pikainen lounasrustaus, ja tänään on jo sunnuntai. Ohhoh, mitäköhän tässä välissä on tapahtunut - tai ei ole tapahtunut :D No, oon mä tainnu jonkun status-päivityksen sentään laittaa facen puolelle.

Tänään meillä on ollu koko perheen yhteinen vapaapäivä ja ollaan tehty kaikkea kivaa ja hyödyllistä.

Aamulla syötiin vähän normaalia tuhdimpi aamupala ja sen jälkeen vietiin sängystä petarit, peitot ja tyynyt terassille tuulettumaan. Imuroitiin sänky, patjat ja sängyn alusta. Löydettiin kynä, magneetti ja kaksi veturia. Täytyy kyllä todeta tuo meidän sängyn alusta hankalaksi siivottavaksi. Meillä on Ikean Malm-sarjan sänky, jossa on sälepohjat, joita saa moottoreilla säädettyä istuma-asentoon. Ne sähkömoottorit tietysti sijaitsevat siellä sängyn alla muodostaen alueen, johon imurilla ei oikein ole asiaa. Kunnollinen imurointi pitää siis suorittaa yläkautta nostaen petauspatjat ja patjat ensin tieltä pois. Voin kertoa, ettei tuu tehtyä ihan joka viikko. Mutta tänään tuli, hyvä me!

Perusteellisen puhdistuksen sai myös eteisen liukuovikaapiston kiskot. Nostettiin ne melkein kolme metriä korkeat peiliovet kokonaan pois ja imuroitiin ja putsattiin alakisko päältä ja alta. Ja tietysti ovien pyörät siivottiin. Ai että, kun liukuu taas hienosti. Kannatti tehdä.

Ennen ruokailua ehdittiin vielä kolmeksi vartiksi ulkoilemaan. Nämä pakkaset tuntuu mittarissa jotenkin hurjemmilta, kun mitä ne sitten käytännössä tuolla ulkoillessa ovatkaan. Mentiin ihan vaan tuohon viereiseen leikkipuistoon laskemaan mäkeä ja kivaa oli. Tytöt tosin luovutti aiemmin ja alkoi kaivamaan lumista hiekkaa lapiolla ämpäriin. Virhe. Koitettiin kyllä houkutella niitä vielä meidän kanssa laskemaan mäkeä, mutta eivät halunneet tulla. Ja kylmähän siinä sitten pikkuisille tuli pian ja saatiin tulla sisälle palelevien mukuloiden kanssa. Meillä aikuisilla on ihan lämmin, kun hinattiin jatkuvasti itseämme mäkeä ylös.Lounaaksi syötiin taas sitä parempaa jauhelihakastiketta ja sen jälkeen oltiin vaan ja hengailtiin. Tero soitteli sähkökitaraa, tytöt leikki ja mä lueskelin blogeja.

Iltapäivällä minä ja Iina käytiin elokuvissa katsomassa mun lapsuuden lempikirjan pohjalta tehty leffa, Onneli ja Anneli. Kovin oli viihdyttävä ja kiva kokemus. Onneksi en ottanut Aavaa mukaan, koska Iinallakin meinas jaksaminen lopahtaa vartti ennen leffan loppua. Tero ja Aava meitä ihanasti kuskas ja olivat käyneet meidän elokuvareissun aikana mökillä kääntymässä, pesettäneet auton ja ottaneet autosta muutaman valokuvan. Myyntiin taitaa mennä ;-)

Leffan jälkeen käytiin vielä syömässä kebabbia Leonorassa, ennen kun kotiuduttiin taas lämmittämään takkaa ja valmistautumaan tulevaan viikkoon.

Aivan hirveesti ehdittiin puuhata sunnuntaiksi!

Nyt mun riesana täälä pyörii tuo pikkuisin peikko. Liki parin tunnin päikkärit mökkireisuun aikana saa Aavan nyt illalla pomppaamaan sängystään ylös vieterin lailla...

Suloista sunnuntai-iltaa sulle <3


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3