keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Aava pieni pesusieni

Tänään meidän rimpula on ollut pitkästä aikaa taas oma itsensä - tyyni, määrätietoinen ja hymyileväinen. Ei sellaista epämääräistä kitinää, vaan kunnon metelillä, mutta harkitusti :D <3
Aavalle on ruokakin maistunut yllättävän hyvin. Sekä Iina, että Aava pyysi kaksi kertaa lisää tonnikalalaatikkoa, eli kaikkiaan masuihin sujahti kolme annosta! Se on paljon Aavalle, joka yleensä syö kolme lusikallista.

A: "Saisko mera mat?"
I: "Sun pitää pyytää: kan jag få..."
A: "Ai. Kan jag få lisää ruokaa?"

Tänään Aava on harjoitellut 3-vuotissynttäreitään (joita juhlitaan heinäkuussa). Hänelle on pitänyt laulaa Ja, må hon leva ja sen perään huutaa hurra! hurra! hurra!

Paljon onnea vaan -laulun Aava kuvittelee tehdyksi yksin hänelle:

Paljon onnee AA-VA, paljon onnee AA-VA.
Paljon onnea AA-VA, paljon onnee AA-VAAA.

Aavan verbaalinen ilmaisu on kyllä kovasti kehittynyt viimeaikoina. Sanavarasto on kehittynyt kovasti, mutta edelleen Aavalla on tietysti noita omiakin hassutuksia. Esimerkiksi Tuhkimo on Kuhmina, kipee on pikee ja pipari on pipeli. Tuo pipari aiheuttaa välillä hauskoja tilanteita.Suurin harppaus tuohon Aavan puhumiseen tuli vuosi sitten, kun Aavalle laitettiin putket korviin. Liimakorva oli silloin Aavan kiusana useiden korvatulehdusten seurauksena ja kuuleminen oli selkeästi heikkoa. Ja kun ei kuullut, oli hankalaa puhua.

Nyt Aava kysyy taas inhottavasti tiheään mitä? kun ei kuule, mitä me sille sanotaan. Toivottavasti tämä maanantaina aloitettu antibioottikuuri nyt tepsii eikä jouduta taas korvakierteeseen. Vähän mietin, että varaisin meille ajan Mehiläiseen korvalääkäri Kuurila-Svahnille, joka taitavasti hoiti Aavaa silloin reipas vuosi sitten ja laittoi lähetteen putkitukseen. Hän saisi tsekata Aavan korvien tilan nyt kun putkia ei enään ole.


By the way, meidän nieluviljelyiden tulokset oli negatiiviset, eli angiinaa ei ole. JES! Mun kurkku on kyllä edelleen ihan järkyttävän kipee, mutta kuumetta ei onneksi tänään ole enään ollu.

Ehkä se elämä taas voittaa?

Perjantaina soittelen Mehiläiseen ja varailen Aavalle aikaa korvakontrolliin ihan oikealle lääkärille. Samalla haastattelen noista heidän päivystysajoista. Katsotaan, katsotaan :)
[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3