keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kahviastiasto ja blogi-valetta

Kuten vähän Top 5 -haaste-postauksessa kertoilinkin, meidän parempi kahviastiasto ei oikein nappaa. Se on jotenkin niin ysäriä ja vääränväristä ja ja ja...


Vähän jo suunnittelin myyväni koko Pentikin Aino-astiaston, mutta enhän mä malta! Se jääköön odottamaan mun uutta innostumista ja 90-luvun paluuta. Tai sitten tytöt saa aikuisina vääntää kättä, kumpi joutuu äitinsä hilloaman astiaston kotiinsa ottamaan. Hih!


Kahvikuppi on ihan ok yksiväristä pöytää vasten, mutta mitään muuta väriä kattaukseen ei oikein voi yhdistää.

Tässä koko astiasto, ja vähän muutakin

Nämä Pentikit ja pullot vie ärsyttävästi kokonaisen vitriinin.
Onneksi ovet eivät paljasta sisältöä!

Tämän vitriinin hävittäisin mielelläni. Tilalle olis kiva saada yläkaappia kirkkailla lasiovilla ja vaikka sen alle
yläkaapin syvyiset alakaapit valkoisin ovin ja siihen päälle koivuinen taso. Tason pääle vois laittaa valaisimen ja lasiovellisiin kaappeihin kauniita maljakoita ja astioita, jotka nyt ovat noiden valkoisten ovien takana.

Nyt suunnitelmissa olis kerätä Arabian vanhaa Harlekiini-sarjaa pikku hiljaa. Mun äitillä sitä onkin jo kahdeksalle kahviastiaston ja ruokalautasten verran. Myös muutamia tarjoiluastioita hänellä on tuosta sarjasta. Jos mä saisin kerättyä saman verran tai jopa tusinan noita samoja, olis meillä yhteensä upea astiasto. Ihan saman veroinen kun mulla nyt on tuota Pentikiä.

Kannuja tai keittolautasia mun on turha metsästää, koska tuo meidän nykyinen astiasto on hyvin näyttänyt turhiksi syvät lautaset, jälkiruokakulhot, kynttilänjalat ja muut tilpehöörit.

Käyttöä on tasan kahvikupeille lautasineen, kermakolle, sokerikolle ja niille isoille ruokalautasille.


Arabia Harlekiini kahvikuppi.

Arabia Harlekiini lautasia ja tarjoiluastioita.

Onko sulla juhlallisempia hetkiä varten erikseen astiastoa? Mikä on maailman kaunein kahviastiasto?

Tämänpäiväinen kahvikuppien hypistely ja kuvailu on Siskonpeti sarjasta tutuksi tulleen Äiti on nyt koneella -sketsin mukaisesti pelkkää silmänlumetta ja blogi-valetta. Kuvista (ehkä) välittyvän harmonian vastaisesti meillä on tunnelma kaikkea muuta kun kiva. Iina on edelleen kuumeinen ja nyt on iholle noussut pienen pientä näppyä ja kasvot helottavat punaisena. Taitaa olla parvorokkoa. Aava puolestaan on niin kyllästynyt tähän olemiseen, että on tehnyt kiusaa ihan koko päivän. Tunkee syliin silloin kun Iina kaipaa lohdutusta. Potkii ja tökkii nukkuvaa siskoaan. Heittelee tavaroita ja kieltäytyy siivoamasta. Häiriköi ja härveltää. On jopa pissannut taas housuun. Ou-nou! Tänään on riidelty ja rähisty. Murrrr...

[Share to Pinterest]

5 kommenttia:

 1. Mikä yhteensattuma, mulla on luonnoksissa kirjoitettuna valmiiksi astiapostaus :D Astiat on viimepäivinä ollut tapetilla kun oon urakalla myynyt omiani.
  Mulla ei ole yhtä suurta suosikkia. Luulin sen vuosia sitten olleen Villeroy & Bochin New Wave, mutta ei se sitten ollutkaan se kun nyt myyn pois. Käytän aivan tylsästi vain valkoista Teemaa. Yksinkertainen on kaunista siis :)

  Ja ymmärrän hyvin sun fiiliksen sun Pentikin astiastoa kohtaan! Mulla oli riparilta asti kerättynä Pentikin Mansikkaa. Sininen kausi oli silloin mulla selkeästi menossa kun sen päätöksen tein. Sanomattakin selvää, että siihen kyllästyin. Myin huutiksessa ne erinomaiseen hintaan pois lopulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Teema on kyllä tyylikäs ja ajaton :)
   Me ollaan käytetty pitkään arkiastioina Teemaa/Muumia ja KoKoa. Jotenkin nyt koen sen liian arkiseksi. Mutta tää nyt on tämmöstä mun omaa outouttani! :D Teema olis kaikin puolin viisas valinta: edullinen, helppo, kaunis, monipuolinen ja ikuinen.

   Poista
 2. Täällä aina esillä myös vain yksinkertaisesti valkoiset Kokot. Niihin pystyy sitten yhdistelemään muutakin astiaa ja väriä, jos mieli tekee :)

  Heh, minulle siunaantunut pentikin omenat 12 hengen astiastona sisältäen ihan kaiken... Käyttämätön setti, vie tilaa kaapista, mutta en minäkään ole raaskinut luopua. Pitäähän sitä perintöäkin, kuten äidin nuoruusvuosien astiasto, säästää :D Isännän ainot kylläkin myin, mutta Se ei ollutkaan täydellinen setti, vaan sisälsi sekamäärät lautasia ja kuppeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KoKo on kiva! En tiedä kehtaanko edes sanoa, mutta meillä on valkoista KoKoa kahvikupit kahdeksalle. Niistä juodaan silloin, kun kahvipöydässä on enemmän kuin kaksi kahvittelijaa, mutta ei kuitenkaan varsinaisesti juhlita :D
   Juhla-astiaston haluaisin ihan erikseen ja siinä vaatimuksena on just tuo pieni kupin vetoisuus. Nyt on tosi monessa sarjassa vaan isoja kuppeja.
   Arkena yksin ja kaksin meillä juodaan kahvit Muumimukeista <3 Ne on just sopivan isoja.

   Poista
 3. Mahtaakohan mistään enää löytyä sellaisia pienen vetoisuuden omaavia kivan näköisiä kuppeja joita haet... Kaikki mielestäni on nykyään noita isoja kuppeja :( Ei auta kuin säilyttää pentikin juhliin ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3