perjantai 28. helmikuuta 2014

Mehiläisessä

Kun mä eilen pääsin töistä kotiin kuuden jälkeen, kertoi Herra Salo Iinan valittaneen korvaansa iltapäivällä. Kiva kiva. Melkein jo aloin Iinaa pukemaan terveyskeskusreissua varten, mutta sitten ajattelin koittaa onneani ja soitin Mehiläiseen. Koska Mehiläisessä oli tarjolla tälle aamulle aika 9:30, päätin, että me mennään särkylääkkeellä yön yli. Vaan eipä mentykään. Iina on tosi huono ottamaan lääkkeitä ja kieltäytyi buranasta. Heräili muutamaan kertaan illan aikana, mutta sen jälkeen nukkui yhtäjaksoisesti kun me aikuisetkin mentiin nukkumaan.

Kunnes kuuden aikaan Iina tulee meidän makkariin kertomaan, että korvasta valuu jotain. Hitto! Nyt siis tärykalvo on puhjennut...Korva ei onneksi ollut kovin kipeä, mutta Iinaa inhotti märkä, joka korvasta valui.

Meitä hoiti Vaasan Mehiläisessä kiva ja osaavanoloinen yleislääketieteen erikoislääkäri Tom Forsén. Iinakin antoi kivasti tutkia sen mitä pakko oli. Lääkäri tarjoutui imemään myös korvan tyhjäksi, mutta koska Iina vastusti toimenpidettä - yllättäen! - jätetiin homma suosiolla tekemättä.

Iinan korvaa hoidetaan nyt silmätipoilla ja antibiooteilla. Niin ja repsepti saatiin myös maitohappobakteereihin, joita on viisasta ottaa nyt antibioottikuurin aikana. Me kyllä otetaan muutenkin. Nyt saadaan niistäkin vakuutuksesta korvaus kun on reseptillä ostettu.

Mä oon jotenkin ihan hämilläni tuosta tämänpäiväisestä hyvästä palvelusta. Noiden viimeaikaisten terveyskeskuskokemusten jälkeen tuntuu oudolta, että lääkäri vaikutti olevan aidon kiinnostunut meidän vaivoista. Kovasti kyseli, miten se meidän perheen angiina hoidettiin, kuka sairasti ja koska ja onko kuurien jälkeen nieluviljelyjä otettu. Halusi tietää, mitä lääkkeitä on käytetty ja koska tämä nykyinen tauti kenelläkin alkoi ja mitä oireita on ollut.

Kivasti jutteli lasten kanssa, oli rauhallinen ja ystävällinen ja katsoi silmiin. Ja tietty tytöt sai tarran ja liskon ja makutikun. Aava antoi lääkärille kotona tekemänsä lappusen. Pikkusen meitä nauratti, kun Aava kertoi sen olevan lääkärille sairaslomalappu! Lääkäri oli ihan, että "jahas, tässä pääsee sitten vähän aikaisemmin vissiin viikonlopunviettoon". Hahaa.

Päivän teeman mukaisesti Danoninon juotava jugurttipurkki paljastui lääkäriksi :)
Iina lepäilee ja katselee AppleTv:stä prinsessaleffaa.

Vähän mä tietysti jäin miettimään, että aiheutuuko puhjenneesta tärykalvosta jotain pysyvää haittaa. Lääkäri kun ei nähnyt tärykalvon tilaa lainkaan korvassa olevan märän takia. Korvakontrollissa kuulemma katsotaan sitten tärykalvon tila.

Olisko tilanne nyt parempi, jos vaan olisin vienyt Iinaa illalla pääterveysaseman päivystykseen. Olisko antibiootit ehtineet vaikuttamaan niin nopeasti, ettei tärykalvo olis puhjennut yöllä? Vai oltaisiinko tässä samassa tilassa, mutta jonkun surkean reseptin kanssa, joka ei edes olis korvaa parantanut ja pahimmassa tapauksessa kaupanpäällisenä odotustilasta monen tunnin odottelun aikana napattuna oksutauti ja joku muu flunssavirus.

Voi kun me saatais Iina pian kuntoon <3

Suunnitelmissa on ens viikolla kerätä voimia ja vastustuskykyä ja sitä seuraavalla viikolla toivottavasti talvilomaillaan. Ihanaa!

Niin ja nyt pitäis selvittää, miten saadaan vakuutuksesta korvaukset lääkäri- ja lääkekuluista. Iina on niin vähän sairastanut, ettei kovin usein ole hänen kanssaan tarvinnut lääkärissä käydä. Ja ne kerrat kun ollaan yksityisellä käyty, on korvaukset jäneet hakematta...Mutta nyt aioin korvaukset hakea, ettei ihan turhaan vakuutusta maksella! Lääkärikäynti kustansi reilun 80 euroa ja apteekkiin meni vähän yli 60 euroa.[Share to Pinterest]

1 kommentti:

  1. Meillä puhkesi esikoisella tärykalvo muutamia vuosia sitten, ja silloin yksityinen korvalääkäri ei määrännyt ollenkaan antibioottia, koska se märkä oli ehtinyt jo tulemaan ulos. Märkää vuoti ulos muistaakseni pari viikkoa, kunnes sitten tämä samainen korvalääkäri määräsi Ceridalia suihkuteltavaksi korvaan, ja sillä se sitten rauhoittui. Meillä korvakipu alkoi yhtäkkiä, ja samalla, kun soitin terveyskeskukseen aikaa, kuulin pamauksen, kun se tärykalvo puhkesi, ja samalla myös kipu helpotti. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3