tiistai 25. helmikuuta 2014

Pohjanmaan paras

Suomen paras leipomo -ohjelmassa mittelivät tänään Pohjanmaan parhaat leipomot: Sweet Vaasa Vaasasta, Aroma Bakeri & Konditori Mustasaaren Koivulahdesta ja Valkoinen puu Kauhajoelta. Tässä linkki tämäniltaiseen jaksoon.

Niin herkullisen näköisiä leivonnaisia ja taitavaa meininkiä. Hyvä Pohjanmaa!

Sweet Vaasan tuotteista olen maistanut ihanaa mustikkajuustokakkua, joka tosissaan vei kielen mennessään. Kauhajoen Valkoisessa puussa olen käynyt ihastelemassa miljöötä, mutta mitään en maistanut kun oltiin menossa silloin toisaalle oikein syömään. Harmi! Miten tuo paikka on ylipäätään voinut jäädä testaamatta, vaikka Kauhajoella on tullut kuljettua koulussa puolentoistavuoden ajan. Aroma Bakeri & Konditori oli mulle ihan vieras, mutta henkilökunta jotenkin tutun näköistä.

Sweet Vaasan suloinen omistaja

Hassua tuossa tämäniltaisessa Pohjanmaa-jaksossa oli, että suomea puhuttiin aika vähän. Mikä taas tietysti kasvattaa muun Suomen kuvitelmaa täysin-ei-suomenkielisestä-pohjanmaasta. Vaasalaisen Sweet Vaasan omistaja on Australiasta Suomeen muuttanut viinintuottaja ja puhui täten englantia. Koivulahden Aroma Bakerin omistaja puhui enimmäkseen ruotsia, mutta ilahduttavasti alussa myös suomea ja Kauhajoen Valkoisen puun omistajapariskunnan toinen puolisko oli Yhdysvalloista ja puhui siis myös englantia.

Vaikka Vaasassa on suomenkielisiä vähän yli 70%, ruotsinkielisiä noin 22% ja muun kielisiä loput, alle 10%, tuntuu meininki täällä suunnalla oikeasti välillä aika "kansainväliseltä".

Onkohan niin, että tämä ei-suomenkielinen väestö kuluttaa palveluita enemmän ja näkyy muutenkin aktiivisemmin? Ihan mutu-tuntumalla sanoisin esimerkiksi meillä Vaasa Day Spassa käyvän melkein yhtä paljon ruotsinkielisiä kuin suomenkielisiä asiakkaita. Ei nyt ehkä ihan, mutta melkein. Ehkä kovasti ruotsinkieliset ympäryskunnat vaikuttavat asiaan. Ja tietysti yliopisto tuo mukanaan oman kansainvälisen tuulahduksen.

Ihanaa, mä tykkään! Meilläpä Pohjanmaalla on paljon herkullisia makuja ja kieliä!

Mutta hei, ei hätää. Kyllä täällä pärjää ihan suomellakin.

Tämän jakson voittajaksi palkittiin Koivulahtelainen Aroma Bakeri, eli voitto tuli meidän kuntaan. Hyvä Mustasaari! Silti mun sydän sykki Vaasalaiselle Sweet Vaasalle <3

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3