torstai 13. helmikuuta 2014

Top 5 -haaste

Mä sain haasteen Pintariipaisuja-blogin Emmalta. Koska kovin tarkkaa ohjeistusta ei ollut, otin oikeudekseni vähän googlettaa, ja monista variaatioista valitsin tämän, jossa jokaiseen viiteen kysymykseen vastataan viidellä kohdalla. Hurjimmissa versioissa kysymyksiin vastattiin viidellä sanalla, mutta mä en sellaseen sanalliseen minimalismiin pysty :D
 Kiitti Emma, tämä oli ihan hauska! :)

1. Mikä on paras arkiruokareseptisi?
1. Spagetti ja jauhelihakastike. Tässä resepti :)
2. Lohikeitto
3. Spagetti-murekevuoka a'la Stina-mummi <3
4. Tonnikalakiusaus
5. Avokadopasta


2. Listaa suosikkiblogisi
1. At Maria's on kaunis ja miellyttävä blogi
2. TitiVITUNtyy on huumoria parhaimmillaan! Luontokuvat ei sitten vaan kiinnosta pätkääkään - paitsi tämän hauskan Reinon sepustusten kanssa. Tässä blogissa saa siis ihailla luontokuvia ilman sitä perinteistä pönötystä ja pätemistä, joka usein luontokuviin liitetään. Suosittelen!
3. Kemikaalicocktail sisältää aina ajankohtaista, hyödyllistä tai kantaaottavaa asiaa.
4. After the storm on yksi uusimpia blogi-löytöjäni ja koukutti heti kättelyssä. Se on muuten vaasalainen blogi, samoin kun 
5. Pintariipaisuja joka niin ikään pitää aina lukea ;-)

3. Paras vinkkisi kodinsisustukseen liittyen?
1. Suosi neutraaleja värejä suurissa pinnoissa. 
2. Luonnonmateriaalit tuntuvat mukavilta ja näyttävät kauniilta. Yleensä ne ovat myös turvallisia. 
3. Panosta, älä pihistä! Henkka Hyppönen sanoi viisaasti, että jokaisen ihmisen pitäisi joutua säästämään jonkin aikaa uutta huonekalua hankkiessaan tulotasosta riippumatta. Silloin tulisi mietittyä tarkkaan, onko huonekalu sellainen, jonka varmasti haluaa ja se tuntuisi arvokkaalta ja olisi toivottavasti pitkäikäinen. 
4. Vältä turhaa tavaraa! 
5. Luota omaan tyyliisi. Sisustuksessa ei ole yhtä oikeaa ja jokaisen tulisi tehdä sellainen kodinsisustus joka omaa silmää miellyttää.


4. Mikä on luotto vaatekappaleesi?
1.Mustat Freya-rintaliivit. 
Tuo merkki tekee sellaisia mun rintavarustukselle sopivia liivejä ja isojakin kokoja löytyy. Ei tarvi tehdä kompromisseja ympäryksen eikä kuppikoon kanssa. Love love love!

Ihan yleisesti ottaen, moni kulkee ympärysmitaltaan liian isoissa liiveissä, jolloin ne nousevat ikävästi takaa kohti niskaa ja olkaimille tulee turhan paljon kannateltavaa. Ongelma etenkin isompien rintojen kanssa.

Jokaisen naisen kannattaisikin käydä edes kerran elämässään asiantuntevassa liivikaupassa saamassa neuvot oikeankokoisten liivien hankintaan. Sen jälkeen onkin helppoa ostaa liivit vaikka marketista noita ammattilaisen ohjeita noudattaen - mikäli siis kokoja ja malleja vaan löytyy. 

2. Mustat me&i magic pantsit 
3. Marimekon musta-valkoinen tasaraitamekko 
4. Peak-huppari(t) 
5. Villasukat


5. Kotisi "arvokkain" ja rakkain esine?
1. Alvar Aallon tuoli 400 seeprakuvioisella villakankaalla verhoiltuna. Se on kovin kovin rakas ja sitä myöten arvokas ja seurannut meitä kodista toiseen. Se on sitä paitsi ostettu Herra Salon silmällä! Tarkemmin siis silmästä saaduilla rahoilla. Aika hurjaa eikö? :D
Aviomieheni loukkasi inhottavasti liki 10 vuotta sitten toisen silmänsä töissä ja sai siitä sitten korvauksia aiheutuneesta pysyvästä haitasta. Selviteltiin silmälääkärillä mahdollisuuksia silmän korjaamiseksi, mutta tuomio oli tyly: mitään ei ollut tehtävissä silmän palauttamiseksi täysin terveeksi. Niin me sitten käytettiin rahat tuoliin! Kovasti ollaan tykätty <3 Nyt se alkaa olemaan jo aika rakastetun näköinenkin. Tytöt tykkäävät siinä pomppia ja istuskella käsinojilla. Elle terottaa mielellään kyntensä tuolin selkänojan takaosaan. Kovassa käytössä siis on ollu ja kovasti meidän elämää ihastuttanut :) 
2. Muuramen "iso kaksonen" laatikostot koivu laatikoilla ja kannella. Nämä saatiin mun vanhemmilta kihlajaislahjaksi ja ovat niin ikään olleet kovassa käytössä. Nyt toimittavat sohvapöydän virkaa :) 
3. muutamasta Muumi-mukista on tullut kovin rakkaita 
4. Tietokone. Etenkin tämä sohvan käsinojalla notkuva MacBook Air on aika korvaamaton ;-) 
5. Pentikin Aino-astiasto, josta meillä on kahviastiasto 20 henkilölle ja siihen päälle vielä ruokalautasia, tarjoiluastioita ja muuta sälää. Tämä on sellainen monenlaisia tunteita herättävä juttu. Mulle on kerätty tätä astiastoa, meille on kerätty tätä astiastoa ja mä itse oon ostanu tätä astiastoa. Se on nähnyt Iinan ja Aavan ristiäiset ja kasapäin muita juhlia ja kekkereitä. Se on siis osa meidän perhettä. Mutta kun se ei enään oikein miellytä mun silmää. Aika on ajanut Ainon ohi. Tätä ysärihenkistä astiastoa on kuitenkin vähän hankala saada korvattua millään A) koska en ole löytänyt meille muuta kaunista (ja kokonaan valkoista) kahvi/juhla-astiastoa B) sen hankkiminen samassa mittakaavassa kustantaisi pelkästään kahvikuppien osalta sen 700 euroa. Siihen päälle tarjoiluastiat, sokerikko, kermakko ja ruokalautaset...Juu-u.


Tässä 5 kysymystä eteenpäin (joihin kaikkiin vastataan 5 asiaa):


1. Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle?

2. Mihin haluaisit matkustaa?
3. Yllätysvieraita tulossa 15 minuutin kuluttua, mitä teet?
4. Miten keräät voimia/rentoudut?

5. Mikä on seuraavat hankinnat/haaveet kotisi sisustukseen?

Haasteen lähetän seuraaviin vaasalaisiin blogeihin:[Share to Pinterest]

1 kommentti:

  1. Olipa loistavia vastauksia sulla, ja kiva idea viedä tuo viisi asiaa vielä pidemmälle noihin vastauksiin :)

    p.s mahtava juttu tuo Teron silmällä hankittu tuoli :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3