tiistai 18. maaliskuuta 2014

Autuaaksi AqualanL:llä?

Meillä tytöt on näin talviaikaan kuivaihoisia. Kuiva sisäilma ja pakkanen taitavat tehdä tehtävänsä. Iinalla käytettiin vauva-aikana apteekin turvallisia perusvoiteita. Kun tuloksia ei tullut ja mun tietoisuus luonnonkosmetiikasta on kasvanut, ollaan siirrytty toisenlaisiin ratkaisuihin.

Mulla on siis ollu omat aavistukseni perusvoiteista, joka sai tänään vahvistusta töissä ihonhoidon ammattilaisilta. Perusvoiteissa on pari "pikkuvikaa":

 1. Se sisältää usein haitallisia parabeeneja ja mineraaliöljyjä
 2. Se ei sisällä ihoa hoitavia ainesosia
Miksi lääkärit suosivat ja kirjoittavat jopa reseptillä perusvoiteita? Volyymit ovat melkoisia kun perusvoidetta kuulemma esimerkiksi atoopikolla kuluu puolesta kilosta jopa useihin kiloihin kuukaudessa! Taitaa tuossa busineksessa pyöriä isot rahat...Perusvoiteita valmistavat lääketehtaat.

Meillä ihot kosteutetaan nykyään luonnonkosmetiikalla tai kookosöljyllä. Harmittavan laiskasti vaan niitä jaksetaan levitellä. Etenkin kookosöljy on sen verran sotkevaa tavaraa, että sitä tulee lapsille laitettua ihan liian harvoin. Silloin kun iholle jotain jaksetaan laittaa, se kyllä kivasti palkitsee. 


Luomusti hoidetusta ihosta tulee oikeasti ihana!

Tässä lyhyesti tietoa mm. mineraaliöljyistä Bebesinfo.fi-sivulta:
Useat vauvoille markkinoidut ihonhoitotuotteet (myös apteekin perusvoiteet) sisältävät mineraaliöljyjä, eli raakaöljyteollisuuden sivutuotetta. Mineraaliöljy on kirkas, tuoksuton, nestemäinen öljy, joka ei pilaannu helposti. Sitä muodostuu kun öljystä valmistetaan polttoainetta. Mineraaliöljy on jäteöljyä ja se on hyvin edullista. Itse asiassa sen hävittäminen on kalliimpaa kuin sen ostaminen ja sen takia se on suosittu raaka-aine kosmetiikkateollisuudessa. 

Mineraaliöljy on pääraaka-aineena monissa vauvanhoitotuotteissa, öljyissä, pesunesteissä ja voiteissa. Mineraaliöljy on vieras aine ihmiskeholle ja sillä on useita haitallisia vaikutuksia. 
•Mineraaliöljy on käytännössä muovia, joka jää ihon pinnalle tukkien ihohuokoset ja hidastaen ihon kykyä poistaa kuona-aineita
•Mineraaliöljy ei imeydy, ja aiheuttaa näin riippuvuutta. Parhaiten tämän huomaa halvoista huulipuikoista: huulirasvaa on laitettava koko ajan useammin
•Imeydyttyään elimistöön se "varastaa" tärkeitä vitamiineja, joita keho ei pysty tuottamaan lisää

Mineraaliöljyn käyttäminen suun kautta tai raaka-aineena lääkkeissä on kiellettyä. 

Myös keinotekoidet hajusteet, väriäineet ja säilöntäaineet ovat raaka-aineita, joita kannattaa välttää. Säilöntäaineet kerääntyvät elimistöön. Haitalliset aineet kosmetiikassa sisältävät mahdollisesti syöpää aiheuttavia ainesosia. Niitä ovat mm. formaldehydi sekä Alpha Hydroxy Acids =AHA-happo.

Parabeeneja puolestaan käytetään kosmetiikassa säilöntäaineena ja pidentämään tuotteen ikää. Parabeeni heikentää sperman laatua ja voi aiheuttaa miehillä kivessyöpää ja häiriöitä suvun lisääntymisessä. Naisilla se voi aiheuttaa rintasyöpää.
[Share to Pinterest]

4 kommenttia:

 1. Kookosöljy rules!
  Toimii iholla, hiuksilla, meikinpoistossa, dödönä..
  Ja se tuoksu on huumaava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! <3
   On lisäksi edullista ja riittoisaa ;)

   Poista
 2. Hamppuöljyä 1 rkl suun kautta päivittäin. Tuo apua ainakin meidän atoopikoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni parasta ihonhoitoa on just tuo "sisäinen huolenpito".
   Mä huomaan ainakin työssäni kynsien kanssa värkkäillessä, kuinka asiakkaalla joka käyttää paljon rasvaista kalaa ja muita hyviä öljyjä, kynnet on loistavassa kunnossa.

   Poista

Kiitos kommentista! <3