sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Vuokatti Day 1

Eilen ajeltiin Pohjanmaan lakeuksilta kera ystäväperheen ihmettelemään Vuokatin mäkiä. Ihan yllättämään nämä Kainuun maisemat ei päässeet (paitsi ehkä lumen niukkuudella), sillä näissä maisemissa on lomailtu tällä samaisella viikolla jo liki 20 vuotta. Aika uskomatonta! Kun eihän tässä kovin paljon sitä vanhempia ollakaan ;)

Tänään siis on ollu meidän loman ensimmäinen kokonainen päivä. Aamusta syötiin kunnon tuhti aamupala munineen ja tuoremehuineen. Kun saatiin vaatteet päälle pienimmällekin tinttaliisalle, siirryttiin laskettelurinteille. Ensimmäinen vajaa tuntinen laskettiin lyhyttä lastenmäkeä. Iina haki tuntumaa taas tuohon suksitteluun ja Aava pääsi ihan elämänsä ensimmäistä kertaa slalomeiden päälle. Kummallakin meni ihan hyvin. Kumpikaan ei aurannu eikä ohjannu. Vaan ei hätään! Minä ja Tero roikuttiin tyttösten perässä valjaiden naruissa. Hauskaa oli, hiki tuli ja se kai on se jutun punainen lanka. 

Vesihiisi sihisi (matto)hississä

Pose :D

Kun oltiin palkittu reippaat laskijat ja meidät perässä roikkujat kaakaoilla, lähti Tero ja Iina isoihin mäkiin Katjan, Samin ja Emman kanssa. Minä ja Aava mentiin vielä hetkeksi lastenmäkeen. Aavaa alkoi jo vähän jaloissa painaa, mutta reippaasti huusi silti aina mäen päällä "työnnä selästä, anna vauhtia" ja sen jälkeen "nyt mennään!". Mäen alhaalla rimpula muisti aina kehua itseään "hyvä Aava!", vaikka kehuttiin me muutkin kovasti. 

Aavalle oltiin vuokrattu sukset ja oheisvälineet kahdeksi tunniksi (23€ hintaan), mutta luovutettiin puolentoista tunnin kohdalla kun Aava alkoi selkeästi väsymään. Hän lauleskeli ja vilkutteli mattohissin matkustajille laskiessaan. Jo alkuun olematon keskittyminen alkoi siis herpaantumaan siihen malliin, että katsoin viisaaksi viedä sukset takaisin vuokraamoon. Että jäis hyvä fiilis touhusta.

Kahden aikaan oltiin takaisin mökissä lämmittelemässä mun jo kotona valmiiksi väsäämää nakkikastiketta. Kylkeen vaan (luomu)muusia kaupan pakastealtaasta ja baby-porkkanoita voinokareen kanssa. Ruuan jälkeen otettiin makoisat päiväunet koko perheen voimin. Siihen päälle kaffit ja minttusuklaanmakuista Susua. Alkoi aivan tuntumaan lomalta!

Katjan perhe palaili onnellisena mökkiin vasta viiden jälkeen pitkän laskettelupäivän jälkeen. 

Vuorokauden viimeiset valoisat hetket leikin Iinan kanssa läheisessä leikkipuistossa, kun muut jäivät mökkiin. Sitten värkkäiltiin hiillosta takkaan, että saatiin paistella makkaraa. Illalla me naiset saunottiin lasten kanssa ja nyt on pikkuiset pedissä. Jos vaikka vähän sohvaa ja virvokkeita tähän väliin, ja myöhemmin aikuisten kesken jotain peliä. 

Loma se vaan on kivaa!

Sää on tänään ollut pilvinen, vaikka kyllä aurinko vähän aamupäivällä yritti pilkistää. Muutama aste on ollu plussan puolella. Lunta on tosi niukasti, jalkakäytävät ja tiet on ihan asfaltilla. Mäessä ja laduilla on toki vielä lunta.

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3