tiistai 11. maaliskuuta 2014

Vuokatti Day 3

Aamu alkoi takkuisasti. Iina ja Emma väänsi ja käänsi keskenään. Myös Iina ja Aava kinastelivat.

Hiottiin aamupalapöydässä suunnitelmat päivän lasketteluun. Ensin piti vähän ottaa tuntumaa lastenmäessä ja sitten kaikille sukset jalkaan ja takarinteisiin nauttimaan porukalla auringosta ja valkeasta lumesta. Lapset vaan valjaisiin, niin hyvin menee.

No ei sitten menny ihan suunnitelmien mukaan. Aava oli totaalisen poikki sen jälkeen kun oltiin laskettu hetken lastenmäkeä. Muut lähti sinne takarinteille ja mä jäin yllättäen taas huoltajaksi. Sillä aikaa kun muut tempoi ylös ja alas Vuokatin rinteitä, mä kuuntelin 25 minuutin itkupotkuraivareita meidän uhmaajalta. Kaikki muutkin rinteen juurella joutuivat kuuntelemaan ja katselemaan saman näytöksen. Aava lopetti vasta kun meinas tukehtua limaansa jota oli kerännyt kaikella rääkymisellään.

Pikkusen mua harmitti. Onneksi aurinko paistoi ja sain kannustusta ympäriltäni. Yksi mies totesi, että "ikää taitaa olla 2 plus?" ja toinen loi toivoa, että "murrosikä on sitten varmaan helpompi".

Viimein tuli uni

Onneksi sain Aavan lopulta nukahtamaan pulkkaan. Kuka helevetin idiootti lähti reissuun ilman rattaita (ja lapsenvahtia)? Siinä mä sitten vedin pulkkaa sata metriä yhteen suuntaan ja sen jälkeen sama reitti toiseen suuntaan ja taas uudelleen ja uudelleen. Lunta ei nimittäin ollu missään muualla kun rinteissä ja niiden juurella. Voi kiesus!

Jotenkin kuitenkin sain sen ajan kulumaan kun Tero ja Iina lasketteli. Sitten mökkiin ja päikkäreille. Jaa, eipä nukuttukaan kun Aavahan oli jo nukkunut siinä hiton pulkassa jota mä vedin siinä hiton sohjossa - joka tosin oli sata kertaa mukavampaa kun kuunnella huutoa.

Mun kullat hississä
Ilta meni samalla teemalla. Meni siis joo jotenkin, mutta vinkumiset ja nihkeilyt jatkui. Lasten osalta siis, onneksi me aikuiset ainakin vielä ollaan säästytty takkuiluilta. Nyt olis tuhannen taalan paikka kaivaa esiin joku parisuhdepeli, niin saatais tämä aikuistenkin sopu murtumaan. Vai onko parempia vinkkejä?

Iltapäivällä syötiin tortilloja kanakastikkeen ja tilpehöörien kera

Oikeasti meillä on ollu ihan ok päivä, ollaan syöty hyvää ruokaa sekä lounaaksi rinteessä, että päivälliseksi mökissä. Ja välillä pitää olla vähän alamäkeäkin. Huomenna uuteen nousuun!

Sellaista tänään.


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3