sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Zemppitaulu

Maalatkaa, tsempatkaa, teihin luottaa smurffimaa
Tuuletaa voitte voittoanne pitkään...

Meillä alkoi tänään tsemppailut ja tytöt sai ikioman Zemppitaulun. Idea hyvään käytökseen kannustavaan tauluun tuli Vuokatissa Katjan perheeltä, jossa Emma keräili tauluun tähtiä. Iinan dagis-ryhmässä on myös käytössä taulu, jossa kerätään tähtiä reippaasta pukeutumisesta.

Zemppitaulu on eteisessä oveensuussa. Siis juuri siellä, missä on myös ONGELMA :)

Meidän Zemppitaulu toimii seuraavilla säännöillä. Kummallakin tytöistä on oman värisiä palloja, joita he keräävät mustalle kartongille. Aamulla on mahdollista saada pallo tauluun, mikäli eteisessä lähtö onnistuu hienosti. Tämä on meillä se akilleen kantapää ja nimen omaan Aavan kohdalla. Iina useimmiten onkin reipas aamun lähdöissä, mutta joskus Aava saa Iinan mukaan temppuiluun. Aamun lähtöhässäkät myös ihan oikeasti sekoittaa inhottavasti aikatauluja ja saa aikaan oikeasti pahaa mieltä.

Illalla on myös mahdollisuus ansaita pallo tauluun, jos kerää lelut reippaasti omille paikoilleen. Tämän jutun kanssa joudutaan myös jatkuvasti vääntämään ja ihan kummankin kanssa, mutta toki on merkitykseltään huomattavasti mitättömämpi kuin aamun pukemiset. Huonosti siivotut lelut kun ei horjuta kenenkään aikatauluja eikä aiheuta suurempia verenpaineennousuja. Lisäksi meillä on aika kivasti tähän asti toiminu jätesäkin esiinkaivaminen tuon lelujen keräämisen kannusteena. Mutta koitetaan nyt näitä palloja.

Tässä tyttöjen pallot. Aavan vaaleanpunainen pallo on tosin vaan kuvausrekvisiittaa,
 hänellä ei vielä ole yhtään ansaittuna. Iina sai omansa reippaasta siivoamisesta päivällä.

Jokaisen kerätyn kymmenen pallon jälkeen saa tarroja ja kun kumpikin on saanut kerättyä kaksikymmentä palloa, toteutetaan jokin kiva ennalta sovittu juttu. Nyt ekalla kierroksella kerätään palloja sisäleikkipuisto Swingelingiin. Tytöillä on siis mahdollisuus ansaita kaksi palloa per nenä päivässä, joten teoriassa 20 palloa on saavutettavissa 10 päivässä.

Lisäksi viikkosiivouksesta tai muusta erikoistehtävästä on mahdollisuus ansaita palloja. Tämä mahdollistaa sen, että meillä vanhemmilla on mahdollisuus vähän pelata asian kanssa. Jos esimerkiksi meillä on joku sunnuntai loistavaa aikaa toteuttaa Swingeling tai Tropiclandia ja taulussa on muutamaa palloa vajaa 20 palloa lauantaina, voidaan antaa jokin extratehtävä, että saadaan palkinto toteutumaan meille järkevässä aikataulussa.

Sellaista on tänään askarreltu. Saas nähdä kuinka homma lähtee toimimaan...

Meillä on ollu tänään muutenkin tehokas päivä. Aamusta purettiin laukut, siivottiin kotona ja pestiin pyykkiä. Iltapäivällä käytiin mun vanhempien luona syömässä ja anoppilassa kahvilla ja hakemassa Elle-kissa kotiin. Kiitos vielä Kaija ja Jarmo hyvästä hoidosta! Mikä onni, että meillä on Ellelle hyvä hoitopaikka. Pääsee Ellekin aina silloin tällöin lomalle rauhalliseen ja rakastavaan ympäristöön. Meillä kotona kun on tarjolla lähinnä vaan sitä rakastavaa :D

Illalla vielä jatkettiin siivoilua, lakanoiden vaihtoa ja pyykkihuoltoa. Saatiin jopa tytötkin ajoissa sänkyyn vaikka tänään olikin hiustenpesupäivä.

Hyvä hyvä! Huomenna alkaa taas arki. Toivottavasti saadaan nauttia sellaisesta ihan perusarjesta. Että ei kukaan sairastaisi tai olis mitään muutakaan kummallista.

Nyt vaan sitä perushuttua kiitos!


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3