lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kärcher ikkunapesuri


Mä sain vanhemmiltani lainaan Kärsher WV50 ikkunapesurin. Isä laitetta haaveili jo viime vuonna, mutta nyt se sen oli käynyt ostamassa. Reiluna reiskana hain koneen heti lainaan, ennen kuin olivat itse edes ehtineet testaamaan. Mun isä vitsailikin, että voin ensin koittaa härveliä heidän ikkunoihin ja saan sen sitten lainaan jos on toimiva :D

Tänään oli mun hetkeni ikkunoita pestä, kun muu porukka suuntasi mökille iltapäiväksi. Akku oli yön ajan ollut latauksessa. Pesuainepullo vaan täytettiin vedellä ja pesutiivisteellä, napsautettiin kumilastaosa kiinni ja kasteltiin pesinosa. Pesuhommat sai alkaa. 

Tämä kone ei ikkunoita pese, vaan varsinainen pesu täytyy tehdä ihan manuaalisesti omin pikku kätösin. Suihkepullosta pari painallusta pesuainetta ikkunaan ja samassa pullossa olevalla veteen kostutetulla pesimellä sitten huiskien perään. Homma viimeistellään kumilastalla, joka imee likavedet säiliöön. Oli näppärää ja nopeeta! Kaikki kuravesi oli nyt siististi säiliössä eikä käsillä ja pisaroina vaatteilla ja noroina ikkunan alla.

Koska kone toimii akulla, on käyttö tosi vaivatonta ja kevyttäkin. Akku riitti meidän talon melkein kaikkiin ikkunoihin ulkopuolelle. Ärsyttävästi pesemättä jäi vain kaksi pientä ikkunaa. Niiden pariin täytyy siis vielä palata. Hyvä puoli tässä on, että mä sain pakollisen kahvipaussin ;)

Suosittelen hankkimaan kimpassa ystävien/vanhempien/asukasyhdistyksen kanssa, jos pestävää ikkunapintaa on paljon. Ihan suihkuseinää ja paria ikkunaa varten en laitetta viitsisi latailla ja viritellä vaan hoitaisin homman mikrokuituliinalla ja ikkunanpesusuihkeella.

Nyt siis ladataan!

Hauskaa lauantaipäivää sulle! Joko teillä ikkunat on pesty?


[Share to Pinterest]

1 kommentti:

  1. Samaisen värkin hain viimeisltä piip-kaupan asiakasomistajapäiviltä - ja kolmen huushollin ikkunat on nyt pesty. Nimen tälle kyllä muuttaisin: ikkunakuivain olisi osuvampi kuin pesuri, koska kuten kirjoititkin, ihan itte pitää ne lasit pestä. Mutta kuivaaminen olikin se rasittavin juttu, norovesiä pitkin ja poikin - se oli ennen se :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3