tiistai 27. toukokuuta 2014

Kuka (muka) käy Lidlissä?

Rakas aviomieheni tykkää Lidlistä. Sieltä saa hänen ilokseen kaikkea erilaista. Kuten jugurtteja, rahkoja, makkaroita ja pakastepizzoja, joita muista kaupoista ei saa. Mä en tykkää noista (paitsi tietty pizzasta, joka on nyt kiellettyjen listalla). Enkä mä tykkää erilaisestakaan.

Mun mielestä asioiden pitää olla tuttuja ja turvallisia. Sellaisia hyväksi havaittuja. Kyllä te tiedätte. Jos ruokapöydästä löytää hyvän paikan, josta on hyvät näkymät, niin miksi istua johonkin muualle. Siinä toisella paikallahan saattaa sitä paitsi olla jonkun muun jättämät muruset. Tai jotain. Tietysti tuttuun ja turvalliseen luottaessa saattaa menettää jotain vielä parempaa. Mutta eikös se vanha sanontakin kuulu: "joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa".

No, takaisin Lidliin.

Me ollaan nyt käyty pariin kertaan Lidlissä ostoksilla edullisempien hintojen toivossa. Edullisuus on kyllä toteutunut. Ollaan saatu kolme täyttä kassillista ruokaa 60 eurolla! Prismassa ei olla varmaan koskaan päästy samaan. Mutta. Prismassa melkein kaikki meidän ostokset on luomua. Sieltä tulee ostettua myös pesuaineita, vaippoja, ynnä muuta sellaista kallista, jota tuolla Lidlin keikalla ei hankittu. Väitinkin Herra Salolle, että ostoskassit ei mitenkään ole vertailukelpoisia. Meni pari päivää, ja Yle julkaisi vertailun eri ruokakauppojen välillä. Lidl oli halvin.

Salot ostoksilla Lidlissä

Pitäiskö nyt siis alkaa käymään ahkerasti Lidlissä? Mä en kyllä halua. Niiden raejuusto oli pahaa ja luomumaito oli ihan hirveetä - koko perheen mielestä. Muutenkin luomutuotteita oli tosi surkeasti. Niitä erilaisia jugurttejakaan en halua meidän jääkaappiin. Tytöt on nimittäin niistä yhtä innoissaan kun isänsäkin. Sillä erotuksella, että tytöt availee kaikki purkit ja maistelee, muttei kuitenkaan syö niitä. Raivostuttavaa! Lidlistä puuttuu lisäksi monta tuotetta, kuten suomalaiset marjat ja luomulihat, jotka joutuu kuitenkin hakemaan jostain muusta kaupasta.

Ettei nyt aivan mene haukkumiseksi, niin on Lidlissä hyvääkin. Esimerkiksi avokadopussissa oli pieniä söpöjä avokadoja, joista kaikki olivat täydellisen hyviä. Kypsyivät pehmeiksi parissa päivässä, muttei menny silti yli. Loistavaa, vastaavaa en ole aiemmin kokenutkaan. Myös pienet punaiset paprikat muovirasiassa tuntuivat tosi edullisilta ja olivat hyviä. Ostoskärryt ja myymälän sopiva koko oli hyviä. Paistopisteen tuoksut saavat erityismaininnan ja mikä parasta, se eurooppalainen tunnelma. Ihan kun olis vähän etelämpänä ostoksilla. Tulee aivan lomafiilis. Matalat hyllyt, eksoottiset tuoksut ja värikkäät ihmiset. Tykkään!

Lidlissä voikin mainiosti käydä tunnelmoimassa ja leikkiä olevansa vaikka Kreikassa. Ostaa samalla vähän vihanneksia, kivennäisvettä ja muutaman tarjoustuotteen. Perushankinnat täytynee tehdä jatkossakin Prismassa ja S-marketissa. Onneksi sieltä saa sentään sitä booonusta, ja kerran vuodessa hurjat osingot :D

Käytkö Lidlissä? Mitä sieltä kannattaa ostaa?

Yhä useampi suomalaisperhe kuulemma tekee ostoksensa Lidlissä. Viime vuonna Lidlin markkinaosuus oli noin 6,6 prosenttia, eli aika vähäsen silti. Kasvua edellisvuodesta oli 1,1%.[Share to Pinterest]

7 kommenttia:

 1. Mä oon kans vannotunut prismalainen ja bonusten keräilijä. Yritin kans käydä viikkoostoksilla lidlissä mutta ei siltä vaan saa kaikkea matkaan mukaan. Ja samaa mieltä luomutuotteista joita itsekin suosin. Asia josta en Pidä Lainkaan lidlissä on se et ne ei myy esim lihaa jonka päiväys on tämän päivän vaan heittää ne jo edellispäivänä pois!!! Siis syömä ja myymäkelvollista safkaa roskiiin!!!!!!! Suuututtaa ja nään punasta, vastaus on ollut että he tarjoavat vain tuoretta tavaraa... voi kiesus sentään... no mut joo tietyt asiat haen lidlistä kuten riisifrutit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne muuten myy tässä naapurin Saleskaa alella viimesen päivän jälkeen...eikä mones muussakaan, vaikka tietenki ite toivoisin. Lidlistä mä ostan just aina ne -20% alelihat ja laitan pakkaseen :)

   Poista
 2. Me ostetaan lähetulkoon kaikki sieltä. Meidän suosikkeja ovat ne maustamattomat rahkat, d-leikattu lohi, esipaistetut patongit, maustetut lohkoperunat ja ja ja. Mä taas oon aina tykänny käydä Lidlissä. Mä en diggaa Prismaa enkä Citarii, enkä juuri niissä ole ostellutkaan. Oi ja Lidlin pulloautomaatti...se hyväksyy kaikki pullot :) Ollaan käytetty lapsille Lidlin-vaippoja silloin kun ei ole kestoiltu. Tosi hyvät olivat mun mielestä. Vellejä ja puuroja vauveleille on Lidlissä aika kitsas valikoima, samoin leipävalikoima....mutta niillä on tosiaan nykyään niin ihania vastaleivottuja juttuja. Oi ku pitkä stoori! Mä oon kuitenki sitä mieltä et ei Lidliä kannata aliarvioida. Niillä on paljon hyviä juttuja ja ystävällinen palvelu :)

  VastaaPoista
 3. Mä käyn joskus jos on jotain kivaa sälää tarjouksessa ja iha huiput juoksuvaatteet ostin tossa talvella. Sitten haetaan Inferno-pizzaa joskus..mitähän muuta, niin vähälisäaineisia karkkeja lapsille. :) Mutta pääosin käydään Citymarketissa ja välillä Prismassa. Ja tohon Johannan pulloautomaattijuttuun niin palautetaa yleensä noihin Alkollisiin marketteihin kun ne hyväksyy viinapullot. :D

  VastaaPoista
 4. Me käydään myös nykyään Lidlissä. Ennen inhosin koko mestaa, kun oli jotenkin niin kämänen. No, nyt heitetään vuorotellen keikka sinne ja johonkin muuhun kauppaan (entisenä S-ryhmäläisenä yleensä S-marketiin). Lidlissä on lohi melkein aina edullisinta ja on muutein siistein ja ruodottomin lohifile verrattuna muiden kauppojen omiin. Ostetaan sieltä myös esim. salaattivärkit, bakeryn siemensämpylöitä, vaipat (ihan parhaita), kreikkalaista jugurttia, leikkeleitä, lihat, trippimehuja ja maitoa. Se jota sieltä ei löydy, on esim. Rainbow-kahvi, Keso-raejuusto, säilykehedelmät (jossain muussa kuin sokeriliemessä) ja tietyt pakastevihannekset ja -marjat. Oon ehdottomasti Lidlin kannattaja nykyään, mutta muuallakin täytyy asioida.

  VastaaPoista
 5. Hei ja muuten taisit ostaa niitä pieniä purkkeja raejuustoa? Sellanen isompi pitkulan mallinen paketti nimeltä Velbo on tosi hyvä raejuusto :)

  VastaaPoista
 6. Käyn ajoittain Lidlissä, mutta mun mielestä se on enemmän herkku-kauppa mehujen, jogujen, eineksien osalta. Paistopiste kyllä on tosi hyvä ja edullinen.
  Pakko tarttua tuohon loheen, jota yllä kehutaan. Mä taas en missään nimessä ostais valmiiksi pakattua lohta, sen maku on vaan ihan eri ostettuna kalatiskiltä.
  Onhan tuo Lidl huomattavasti edullisempi, taitaa mennä sit yksiin plussien, bonusten ja pinssien kanssa :)
  Niin ja jäätelöt, ne on hyviä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3