lauantai 28. kesäkuuta 2014

Huussi pukeutuu kesäänMeidän ulkohuussi täytti juhannuksena 1 vuotta. Onnea huussi! :D

Huussin kanssa samassa rakennuksessa on puuliiteri ja Herran Salon pieni verstas. Pöntöksi valittiin Biolanin Kompostikäymälä. Kovasti ei edes mietitty muita vaihtoehtoja ja tyytyväisiä ollaan oltu. Käymälään sujahtaa niiden perinteisten lisäksi mökillä tulevat biojätteet. Tuo on tosi hyvä juttu. Kaupunkiin tarvitsee kuljettaa vähemmän roskaa ja se on sellaista helppoa roudattavaa, pääasiassa muovisia pakkauksia, joka ei valu mitään ällötyksiä.

Huussia ei olla vielä kertaakaan jouduttu tyhjäämään, eli siitä ei vielä ole kokemusta, että millaista "mustaa multaa" tuo pönttö suoltaa. Mitään ihan liisteriä komposti ei kyllä varmaankaan ole, sillä käymälästä valuu suotonesteet erikseen kanisteriin. Huussi ympäristöineen on myös sen verran hajutonkin, että eiköhän homma pelitä, kuten pitääkin.

Tänä kesänä ollaan viimeistelty huussin sisustusta ja käytettävyyttä. Jo valmistuessaan huussin takaseinälle laitettiin hylly wc-papereille ja pienelle korille, jossa on kiva säilyttää piilosella siteitä ja kosteuspyyhkeitä. Seinään asennettiin teline paperille ja koukut pyyhkeelle ja huussikirjalle. Mökiltä löydetty vanha lavuaari löysi myös paikkansa huussista.

Nyt lavuaarin kaveriksi käsienpesua helpottamaan laitettiin sinkkisanko Andy-handy -käsienpesuautomaatilla. Tuo on ihan huippunerokas systeemi! Kädellä tökätään metallinen vipu ylös ja Andy-handy suihkuttaa käsille annoksen vettä. Kädet saa kivasti pestyä vessareissun jälkeen parilla annoksellisella vettä. Pesuautomaatti on niin helppo käyttää, että lapsetkin onnistuvat siinä näppärästi. Homma on Andy-handyn avulla hygieenistäkin, kun ei ole mitään hanoja väänneltävänä, vaan vedentulo loppuu automaattisesti, kun tietty määrä vettä on holahtanut käsille.

Tänään askartelin huussin seinälle istuntojen iloksi vanhasta 1958-vuoden Allersista taulun. Seinään ruuvattiin pieni peili ja lattialle löytyi Citymarketista räsymatto. Kun hyllyllä tuoksua tuo kuusaman oksa ja kauniit lupiinit sulostuttaa, on meidän huussi aivan supersöpö.

Leppoisaa lauantai-iltaa!


[Share to Pinterest]

1 kommentti:

Kiitos kommentista! <3