torstai 26. kesäkuuta 2014

Kun äiti pillahtaa itkuun
Iinalla ottaa koville tämä kesälaitumelle laskeutuminen. Päivät on täynnä ulkoilua, touhua, kivoja kavereita ja vapautta. Pienetkin "tyhjät" hetket saa Iinan ahdistumaan, uhoamaan ja käymään ihan ylikierroksilla. Aava puolestaan on ihan huippuseesteinen ja nauttii lomasta joka minuutti. Aamupalapöydässä Aava kysyy päivittäin, onko meillä taas kesälomapäivä ♥ Normaalisti Aava tarkistaa aamupalalla, onko dagis-päivä vai kotipäivä.

Kun laitoin tänään tytöille lounasta, alkoi Iina taas moittimaan tyhjästä ja suusta lipsahti sanat "tyhmä äiti". Tämä tyhmittely on meillä ihan kiellettyä. Silti sitä on nyt tässä ekalla lomaviikolla tullut kuultua tavallista enemmän.

Tänään katkesi kamelilta selkä ja pillahdin itkuun siinä lapioidessani tyttöjen lautasille ruokaa. Aavalla alkoi myötätunnosta suun pielet kääntymään alas ja kyseli hädissään miksi äiti itkee. Iinaankin tämä mun yht'äkkinen tunteenpurkaus kolahti. Yritti selitellä sanomisiaan ja pyyteli puolittain anteeksi.

Keskusteeltiin siinä kyynelten lomassa toisten kunnioittamisesta ja siitä, mikä tuntuu pahalta. Keskustelun päätteeksi Aava kysyi vakavalla ilmeellä:

"Pitäiskö meidän myydä pois tuo Iina kun se sanoo tota paskaa?"


Puoli sekunttia sain pidäteltyä. Sitten nauru tuli sylki suusta lentäen. Miten tuo pieni kirppunen saikaan yhdellä lauseella vedettyä maton alta tuolta meidän hienolta ja opettavaiselta keskustelulta.

Meillä nimittäin ei sanota ketään tyhmäksi, mutta ei ainakaan kiroilla tai puhuta rumia. Sääntö koskee lapsia ja aikuisia lasten seurassa ;)

Toisaalta ihan hyvä, että Aava otti tuon asian esille. Sain loppuun kerrottua tytöille, että kummastakaan en halua ikimaailmassa luopua, vaikka välillä harmittaakin.

Halauksilla pyyhittiin pahat mielet pois ♥

Jos esikoisella meinaa vähän ottaa lomailu koville, niin oon huomannu kyllä itsessänikin tälläista outoa herkkyyttä. Nyt kun aikaa on yllin kyllin, on ajatuksillekin sijaa. Mummia on ihan hirmuinen ikävä. Suru läikkyy pintaan päivittäin ja välillä joudun tosissani pidättelemään kyyneleitä, ettei Aavalle joudu jatkuvasti selittämään miksi äiti itkee. Me taidetaankin mennä nyt käymään haudalla! Iina pyysi jo eilen sinne. Hän haluaa päästä kertomaan Stina-mummille, että taas heiluu yksi hammas.

Joko taillä lomaillaan? Onko lapsilla kaverita ja puuhaa? Ollaanko tyytyväisiä?
[Share to Pinterest]

6 kommenttia:

 1. Tunnistan tuo liian ajan ja liiallisen miettimisen. Kotona ollessa tulee mietittyä juuria myöten jotain asioita ja joskus menee liiallisuuksiin :)

  VastaaPoista
 2. Pakko kommentoida että teidän Aava sai minutkin nyt purskahtelemaan naurusta :D

  VastaaPoista
 3. Piti nauraa oikein ääneen Aavan kysymykselle :D :D

  VastaaPoista
 4. <3

  Me äidit, me naiset, me tytöt.

  VastaaPoista
 5. Voi että, kuinka ihana kirjoitus. Ihanat lapset ja ihana äiti :)

  VastaaPoista
 6. Tää on NIIN elämää..sitä itteään! Ihan pahinta ja ihan parasta! Terkkuja täältä toiselta pillittäjältä, jonka lapset on just kans niin tommosia :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3