keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Lounas Segliksellä
Hiio-hoi! Taas merihenkisissä tunnelmissa.

Tänään repäisin itseni ihmisten ilmoille mökiltä. Seglis nimittäin tarjosi lounaan yhteistyön merkeissä meille vaasalaisille bloggaajille. Oli siis pakko ajella kaupunkiin ja laittaa vähän ripsaria ripsiin. Kesäiselle lounaalle ei paljon kauniimpaa säätä olisi voinut kuvitellakaan!

Mitä tiedätte Segliksestä? Mä kuvittelin paikan olevan melko kuollut, ainoastaan satunnaisia yksityistilaisuuksia varten avoinna oleva ja parhaat päivänsä nähnyt rötiskä. Ollakin, että lapsuudessani olen ollut ollut Segliksellä tätini häissä ja se oli jotain niin ihanaa, että muistan vieläkin tuon päivän kuin eilisen. Ruoka oli silloin hyvää, ilma lämmin, ihmiset kauniita ja lapset leikkivät Segliksen pihassa - ihan niin kuin tänään (miinus juhlahumu!)

Vaikka Segliksellä edelleen tanssitaan noin viidettoista häät kesässä, oli tänään tarjolla ihan lounasmeininkiä. Kuten jokaisena muunakin arkipäivänä. Lounas noutopöydästä kustantaa 12€ ja on todella sen arvoista. Vaasalaiset ovatkin löytäneet kivasti uudelleen tämän kauniin pursiseuran huonomaineisten vuosien jälkeen. Tänäänkin lounastajia oli sen verran, että saatiin jonkin aikaa jonotella ruokaa ja ihailla samalla upeita maisemia. Seglis on nyt neljättä vuotta ravintola Gustav Wasan omistuksessa ja ruoka oli todella hyvää. Jotakin tasosta kertonee sekin, että ruuat paistettiin isoilla paellapannuilla kokin toimesta meidän ruokailijoiden silmien edessä. Tänään oli tarjolla lasagnea, maissia ja vaaleaa kalaa ruokaisan salaattipöydän lisäksi. Tuoretta ruokaa täydellä sydämellä tehtynä!

Jälkiruokakahvien lomassa omistaja Kim Hellman kertoili hieman Segliksestä ja raotti remontissa olevan Gustav Wasan tulevaisuutta. GW tarjoilee tulevaisuudessa myös lounasta ja juomaa panimohenkeen. Uuteen konseptiin kuuluu pienpanimoiden tuotteita ja hyvälaatuista ruokaa & lounasta kohtuulliseen hintaan. Toki jatkossa myös fine dining puoli säilyy, mutta vähän pienempänä, noin 30 paikkaisena. Hienompi homma! Jatkossa Gustav Wasassa on siis varaa käydä muutoinkin kun hääpäivänä. Ja sijainti on kutkuttavan lähellä työpaikkaa.

Nyt ihmiset lounaalle Seglikselle!

Suosittelen varaamaan aikaa kiireettömään lounaaseen. Tuo paikka ei yksinkertaisesti ansaitse minkäänlaista kiirettä tai hoppuilua. Lasten kanssa Seglis toimii myös loistavasti. Pihassa on nimittäin iso nurmikko, missä kirmata ja lisäksi keinut, kiikkulauta ja hiekkalaatikko, jossa viihtyä.

Kiitos naiset seurasta ja kiitos Seglis ihanasta lounaasta ♥

Antakaa anteeksi. Täysin asiaan kuulumatonta ja mautontakin, mutta tänään on iltapäivällä soinut päässä Klamydian Pursiseuran pikkujoulupippalot :D :D Minkäs sitä pieni Klamydiafani itselleen voi...


[Share to Pinterest]

4 kommenttia:

Kiitos kommentista! <3