maanantai 25. elokuuta 2014

Uusi pyörä
Iina sai perjantaina uuden pyörän. Vanha oli auttamattomasti pieni. Aivan sääliksi kävi kun oltiin porukalla pyöräilemässä ja neiti joutui tikkaamaan koko kroppa heiluen kun me muut otettiin polkaisu silloin ja toinen tällöin. Onneksi Iina on reipas pyöräilijä ja jaksoi hienosti pyöräillä sillä liian pienelläkin pyörällä.

No nyt on neidillä sopiva fillari!

Ihan ongelmitta ei hankkiminen mennyt. Mä olin ajatellut pyörän merkiksi Helkamaa, Tunturia tai jopa Jopoa. Koko piti ehdottomasti olla 20". Prismassa olis ollu jäljella vielä yksi tuollainen pienempi Jopo, mutta vaihteettomuus vähän mietitytti. Tässä kotikadulla vaihteita ei todellakaan tarvita - vauhtia on ilmankin liikaa - mutta pyöräretkillä se ykkösvaihde on ylämäissä kiva.

Mentiin sitten koko perhe oikein urheiluliikkeeseen pyöräostoksille. Meidän epäonneksi jouduttiin sisään mennessä todistamaan myymälävarkaan ja myyjän fyysistä kamppailua. Mä kuvittelin selviäväni tilanteesta toteamalla tytöille "ei hätään, siinä oli tapahtunut jotain hassua". No, hetken järkytttyneet lapset kävelivätkin hiljaa eteenpäin myymälän perälle pyörien luokse, mutta siinä kohtaa kun näpistäjää talutettiin takahuoneeseen ja myyjät vielä vaihtoivat keskenään muutaman sanan poliisin tulosta, alkoi Iina itkemään. Kapusi reppana isänsä syliin ja hoki että mennään kotiin.

Ei auttanut kun lähteä kotiin. Sinne jäi kivan näköinen 20" Tunturi. Mun olis tietysti pitänyt heti selittää tytöille, miksi myyjä "kiusasi sitä poikaa". Lapsethan eivät käsittäneet, että myyjä otti kiinni pakenevaa näpistelijää. Niiden silmissä myyjä retuutti asiakasta syyttä suotta. Pelkäsivät kai, että pian joku nappaa meitä rinnuksista :D

Autossa sitten puitiin tilanne perin pohjin ja myöhemmin iltapäivällä tapauksesta sai kuulla kaikki kaverit ja ohikulkijat.

Vaikka meidän pyöräostokset meni vähän mönkään, pelasti mun äiti Iinan päivän hakemalla sille pyörän day span vieressä olevasta pyöräliikkeestä. Merkki nyt on sitten joku Madison, mutta vaihteita on kolme ja värikin miellyttää kovasti. Toivottavasti kestäis niin, että siitä on vielä Aavallekin pyöräksi. Malli on ihanasti Emma. Sama nimi kuin Iinan ystävällä ♥

Onko teillä kokemuksia Madison-pyöristä?

[Share to Pinterest]

1 kommentti:

  1. Melko tilanne teillä kaupassa! Ite ostin keväällä Madisonin ja yli 700 km olen sillä rullannut tyytyväisenä. Minkä pituinen Iina on? Olen miettinyt Jonskulle uutta pyörää, ja että oisko se tuo 20", kun pituutta on yli 110 cm. Voisin myös harkita Madisonia tai käytettyä pyörää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3