lauantai 27. syyskuuta 2014

Hunajaa

Iina toi meille Rodokselta tuliaisiksi hunajaa. Nam! Tämä kreikkalainen hunaja on mun mielestä maailman parhaita. Parempaa on vain mun ystävän äidin ja hänen miehensä ruotsalaisen mehiläistarhan hunaja.

Meillä kuluu tosin hunajaa sen verran, että nämä muutaman kerran vuodessa saatavat kreikkalaiset ja ruotsalaiset hunajat ei kyllä riitä, vaan joudutaan ostamaan täydennystä kaupastakin. Silloin valitaan aina luomu-merkitty vaihtoehto.

Meillä hunajaa käytetään puuron päällä (lapsilla), jugurtin päällä, teessä ja joskus ruuanlaitossakin. Nyt meillä hunajaa otetaan ihan pelkästään lusikalla suuhun, kun kummatkin tytöt on flunssassa. Iina yski kovasti jo edellisyönä tullessaan reissusta kotiin. Aava puolestaan itkeskeli viime yönä kun nokka oli tukossa ja korvat oli kuulemma kipeät. Aava sai yöllä särkylääkettäkin korvatulehduksen mahdollisuuden häivähtäessä mielessä. Toivottavasti korvatulehdusta ei ole, vaan korvat vaan oli tukossa nenän tukkoisuuden takia. Nyt päivällä korvia ei nimittäin valiteta ja mimmi on aika reippaan oloinen. Mitä nyt nenästä saa niistää paksua tavaraa.

Mihin teillä käytetään hunajaa?

Muita kreikan tuliaisia oli uudet sanat. Iina kertoi osaavansa nyt englantia muutaman sanan: "milk" ja "ketchup". Sanoin, että siinähän nuo tärkeimmät, noilla pärjää hyvin viikon. Iina meinasi kuitenkin, ettei nuo edes ole kovin tärkeitä. Hänen mielestään vielä tärkeämpää on osata sanoa: "kalimera"(kreikkalainen tervehdys), "hello" ja "bye bye" :)


[Share to Pinterest]

4 kommenttia:

 1. Mekin saatiin juuri kreikkalaista hunajaa tuliaisiksi tyttöjen isovanhemmilta! :)
  Tytöt syö aamulla ja illalla hunajaa Weetabixin tai luonnonjugurtin kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hunaja on hyvä tuliainen! ;) Missä päin kreikkaa he olivat lomailleet? Mä luulen, että Kreetalta tulee suurin osa hunajasta.

   Poista
 2. Ihana kielinainen ! Meilläkin hunajaa teessä ja ruoissa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä nään sieluni silmin, kuinka Iina on toivotellut hotellilla kaikille "kalimera!" :D

   Poista

Kiitos kommentista! <3