keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Ei tarvita! ...ja kuinkas sitten kävikään
Aavalta jätettiin vihdoin pari viikkoa sitten pois yövaippa. Neiti itse uskoi asiaan niin pontevasti,

että maanitteli isänsä edessä luvaten, ettei pissaa sänkyyn yöllä. Mun oli tosi vaikea uskoa, sillä 
Aavan vaippa oli aina aamuisin täynnä pissaa. Annettiin pikkuiselle kuitenkin mahdollisuus näyttää pärjäävänsä ilman yövaippaa.

Ja mikä yllätys! Homma toimi. Yö toisensä perään. Aava oli vihdoin yökuiva. Yöllä ei tarvinnut käydä edes vessassa, eikä aamullakaan ollut mikään hoppu pissalle. Jotenkin koin kuitenkin, että oltiin sen verran jännän äärellä, etten uskaltanut vaipattomuudesta kovasti hehkuttaa omassa facessa enkä liioin täällä blogissa. 

Kuinkas sitten kävikään? Eilen aamulla heräsin kuuden aikaan siihen, että mun vieressä nukkuva Aava kasteli mun petauspatjan. Kiva kiva. Muutenkin huonosti nukutun yön jälkeen saan herätä ennen kukonpieremää siihen, että yöpaidan selkämys on märkä. Ei kai siinä. Lakana ja petarin päällinen pesukoneeseen. Pissainen peteuspatja kylpyammeeseen odottamaan pesuideoita.

Eikä siinä vielä kaikki. Tänään sain taas herätä pissat sängyssäni. Sama tyyppi asialla. Tällä kertaa neiti oli sen verran kauempana minusta, että mun yökkäri oli sentään kuiva, mutta tuhot oli tällä kertaa silti suurempia. Keskellä sänkyä nukkunut ja sänkyyn lorottanut lapsi ei ollut itse edes herännyt tapahtumaan, vaan nukkui tyytyväisenä, vaikka märkänä oli pyjamahousut sekä kummatkin joustinpatjat että se yksinäinen petauspatja joka sänkyyn oli eilen jäänyt.

Shit! Nyt mulla ei ollut hajuakaan, miten asian kanssa pitäis toimia. No sen verran sentään, että vaihdoin lapsen kuiviin :D Patjaongelman kanssa odottelin, kunnes Asko aukesi kymmeneltä ja otin sinne puhelua. Vaasan Askosta sainkin loistavaa palvelua! Myyjä kertoi, ettei patjoja missään nimessä saa mennä vesipesemään. Mulla alkoi heti ahdistuskäyrä nousemaan, kun tajusin, että ainoa vaihtoehto on hankkia uudet patjat. Ei meillä nyt ole sellaiseen rahaa! Joulu, Iinan synttärit ja tonttivuokra vielä isoina erinä tässä tulossa. 

Uudet patjat kustantavat viitisen sataa kappaleelta ja nuo kehon lämmöstä muotoutuvat petauspatjat kaks ja puoli sataa kipaleelta. Jep jep. Yhteensä koko setti 1500€. Jos tänään tilais, uudet patjat olis Vaasan myymälässä ens keskiviikkona. 90-senttiset patjat on heillä tilaustavaraa. Just kun mä olin purskahtamassa hysteeriseen nauruitkukohtaukseen, kysyi myyjä, onko meillä kotivakuutusta. No on tietenkin! Lapsiperheissä kun sattuu ja tapahtuu. Ja tämähän on nyt juuri sitä. Kiitin avuliasta myyjää Askossa ja soitin langat kuumana OP Pohjolaan. Korvaako vakuutus patjat, jotka meidän neiti pissasi pilalle? Korvaa kyllä. Ihanaa! Omavastuu näistä kuulemma on 150€, mutta saadaan sentään patjat sänkyyn. Huh. Kyllä taas piti säikähtää.

Asko palveli meitä tässä surkuhupaisassa casessa vielä laittamalla vakuutusyhtiön pyynnöstä vanhojen patjojemme hintatiedot, kun eihän meillä niistä tietysti enään mitään kuitteja ollut.

Eiköhän me saada nyhdettyä tuo 150 egee patjoihin jostain. Nipistetään vaikka joululahjoista. Mun mielestä Herra Salo voi vaikka luopua omista joululahjatoiveistaan. 

Mä haluan kyllä taas sen satasen lahjakortin Marimekkoon ;) Piste! 


[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

  1. Ei sitä vakuutuksia turhaan maksella ;) Loisto homma! Ei taaskaan olis itellä käynyt edes mielessä, että no vakuutushan korvaa. Meille hankittiin kans Askosta juurikin talvella parin tonnin sänkykamat ja nyt niitä sit suojellaan vahingoilta. Onneks se on vaan elämää :)
    Hyviä unia uudessa pedissä jahka se saapuu!

    VastaaPoista
  2. Hienostipa olette vahingoilta välttyneet, jos nää oli ekat kunnon pissavahingot! Meillä oli vauva- ja vaippa-aikaan vuorattuna sekä vanhempien että lapsen sänky muovitetulla froteella varmuuden vuoksi. Joskus fuskasi vaippakin. Tota muovitettua froteeta saa Eurokankaasta metritavarana, sillä saa vaikka koko sängyn suojattua lakanan alle laittamalla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3