perjantai 17. lokakuuta 2014

Ihan paras perjantai

Leppoisa vapaapäivän aamu kotona
Aavan näyte luovasta pukeutumisesta.
Kahvikuppi kirjastolla
Teatterissa oli kivaa ja vähän jännittävää

Lasten kanssa on mennyt vähän niin ja näin tässä menneellä viikolla. Viime viikonloppuna Iina sai outoja, ja rajuja, raivokohtauksia. Aava puolestaan alkas kyselemään jo tiistaiaamuna, että joko meillä on vapaapäivä. Kiva vastata, että ei ihan just. Perjantaina sitten. Mä koen tietysti huonoa omaatuntoa tästä kaikesta. Onko lapsille annettu liian vähän aikaa? Oliko neljäs, vaikkakin lyhyt, työpäivä viikkoon liikaa?

Tänään sitten tuli mentyä ja tehtyä lasten kanssa rennolla asenteella ja lasten tahtiin. Mitään ei oltu suunniteltu ja päivä muotoutui tällaiseksi vähän kuin vahingossa.

Aamulla käytiin muskarissa. Tämä on niin kiva hetki niin muksuille kun mullekin. Nyt kun lapset musisoi itsekseen open kanssa, meillä aikuisilla on aikaa lätistä odotustilassa omiamme. Ja kahden lapsen peräkkäiset muskaritunnit antaa äidille tuplasti aikaa lätistä. Hih!

Muskarin jälkeen käytiin GW galleriassa broileripastalla. Lasten toiveesta. Mä ehdotin keskustaa lounasmestaksi, koska halusin viedä lounaan jälkeen lapsia Punnitse & Säästä -putiikkiin hakemaan perjantaiherkkuja. Kourallinen vaasalaisia bloggaajia oli tässä viikolla asiakasillassa Punnarissa ja heidän innoittamana halusin päästä sinne ostoksille. Nyt sai Muumi-karkkiaski ja Pätkis vaihtoehdon. Iina latas itselleen melkoisen perjantaipussin. Siitä riittää varmasti syötäväksi vielä ensi perjantainakin. Mun kaikki keskittyminen kohdistui Aavaan, se kun meinas räplätä jokaisen avaamansa laatikon sisältöä.

Kotiin ajellessa Aava tietysti nukahti autoon ja ajeltiin Koivulahden kautta kotiin kun varsinkin Iinaa niin kovasti uusi tie kiinnostaa. Aava sai rauhassa nukkua sen aikaa. Kotiinpäin tullessa pysähdyttiin kirjastoon kun se on kans sellainen paikka, jossa haluttais käydä useammin, mutta ei vaan muka ehditä. Meillä on Mustasaaressa tosi upea rakennus kirjastolle / aikuisopistolle. Mustaa ja valkoista pintaa, marmoria, vesiallasta, viherkasveja, vaihtuvaa taidetta aulassa, upea valo ja pieni kiva kahvila. Ja kaikki tämä ilo kunnan piikkiin! Ihminen ei voi valittaa. Hyvin meitä kuntalaisia pidetään.

Kirjastossa luettiin tietty miljoona, tai ainakin viis kirjaa, juotiin kahvit ja mehut, liotettiin käsiä koristealtaassa ja käytiin vessassa. Koko rahan edestä :D

Kun vihdoin tultiin kotiin, oli kello jo neljä. Vähän siivoiltiin ja syötiin ja sitten saatiin lähteä ruokakauppaan. Kauppareissu vaihtuikin yllättäen teatteriksi. Ei meidän toimesta vaan ihan ammattilaisten. Siinä kauppaan lähtiessä nimittäin tajusin, että nyt oli se viimeinen hetki päästä näkemään pienen vaasalaisteatterin Soivan sammakon syntymäpäivä -esitys. Me siis ajeltiinkin keskustaan ja ehdittiin viime tipassa näytökseen. Mikä onni! Esitys oli nimittäin aivan loistava hinta-laatusuhteeltaan. Liput maksoivat 5€ kappaleelta ja kivaa elämystä saatiin suunnilleen kolmen vartin verran. Tytöt olivat aivan innoissaan ja kyselivät koska päästään uudestaan.

Meillä oli tosi tosi kiva päivä! Sellainen rennon kiireetön ja hauska. 

Noiden tyttöjen kanssa saa kyllä nauraa :D

Huomenna mä suuntaan äidin kanssa Helsinkiin rennolle työreissulle. Käydään tutustumassa uusiin tuotteisiin, tehdään ostoja ja vähän suunnitelmia. Sunnuntai-iltana sitten takaisin kotiin :)

Ps. kunnon bloggari olis käyttänyt tänään arvokasta valoisaa aikaa kuvaamiseen, mutta tänään panostin vain lapsiin (ja otin muutaman räpsyn Instagramiin). Marraskuussa sitten harmittaa, kun varastossa ei ole kunnollisia kuvia blogiin käytettäväksi, mutta olkoon se sen ajan murhe ;)

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3